L’AV de la Ribera afirma que la majoria de veïns no vol pagar per rehabilitar els habitatges

L’Ajuntament recorda que cap comunitat està obligada a remodelar el seu immoble

L’AV de la Ribera, després de fer diverses reunions informatives, assegura que la majoria de veïns del barri no està disposada a pagar per la rehabilitació dels edificis, un projecte que actualment està en marxa a la Ribera, forma part el Pla Integral, i al qual ja s’hi han afegit dues comunitats de propietaris. La rehabilitació d’immobles dóna un pas més enllà en el procés de remodelació del barri i ja no només es tracta de fer actuacions amb diners públics sinó que els veïns s’impliquin econòmicament en el projecte de reforma. És en contra d’això que es posiciona l’AV, que afirma estar d’acord amb les reformes però només si es fan amb diners públics. Segons l’entitat veïnal, la Ribera va entrar a la Llei de barris de la Generalitat per ser una zona degradada i on els seus veïns tenen pocs recursos econòmics.

L’AV de la Ribera ha explicat que a la darrera reunió que l’Ajuntament va tenir amb els presidents de les comunitats de propietaris del barri es va informar que els costos per instal·lar ascensors és, de mitjana, de 380.000 euros per immoble. L’Ajuntament i la Generalitat, a través de subvencions, financien fins a un 70% aquests costos i el 30% restant l’han d’aportar els veïns, que haurien d’assumir, aproximadament, uns 6.000 euros per habitatge. Aquest import, segons l’entitat veïnal, no el pot assumir la majoria de la gent. La presidenta de l’entitat veïnal, Elisa Fernández, ha explicat que l’AV no està en contra de la rehabilitació del barri sinó que part dels costos els hagin d’assumir els veïns. L’AV de la Ribera va convocar la primera assemblea informativa als veïns a principi del mes de juny passat, tot just que l’Ajuntament va aprovar el projecte de remodelació d’immobles. La darrera reunió va tenir lloc fa uns dies i hi van assistir prop de 300 persones.

D’altra banda, des de l’Ajuntament s’ha volgut deixar clar que El Consistori no obliga ningú a fer obres sinó que és una decisió que han de prendre els veïns de cada immoble i també són ells mateixos els que encarreguen després l’obra a una empresa. El Consistori dóna assessorament i dóna facilitats a les comunitats interessades a fer reformes i en aquest sentit, el Centre Cívic La Ribera acull una oficina d’informació sobre la rehabilitació d’edificis i cada dimarts a la tarda ve un advocat de la Cambra de la Propietat de Sabadell i Comarca. De tota manera, l’Ajuntament afirma que l’oportunitat que tenen ara els veïns per col·locar ascensors i rehabilitar façanes és única, perquè compten amb moltes subvencions de la Generalitat i a més, subratlla que no tots els veïns estan en contra de pagar per fer obres.

Foto: AV la Ribera

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari