L’obertura de l’avinguda de Terra Nostra al trànsit de vehicles s’avançarà al 25 de gener

Mentre es facin les obres d’asfaltat, no es pot circular pel vial i les parades de l’autobús 155 han quedat sense servei

Les màquines d'asfaltar ja es troben a l'avinguda de Terra Nostra
Mario Azañedo
Obres d'asfaltat a l'avinguda de Terra Nostra

Segons l’Ajuntament, l’obertura de l’avinguda de Terra Nostra al trànsit de vehicles s’avançarà al 25 de gener, cinc dies abans del previst inicialment. El vial es va tancar aquest dimecres entre el tram de la N-150 fins a la riera de Sant Cugat a causa dels treballs d’asfaltat. Durant aquests dies, només es permet l’accés als guals de la zona entre les 19h a les 7h i han quedat fora de servei cinc parades d’autobús de la línia 155: dues al barri de la Font Pudenta (Riera de Sant Cugat-Ptge de la Pintura i Riera de Sant Cugat-Pere de Montcada) i tres a Terra Nostra (Av. Terra Nostra-CEIP Mitja Costa, Av. Terra Nostra-Llorer i Plaça Bifurcació).

A partir del 30 de gener, quan els treballs ja estiguin enllestits, l’autobús 155 recuperarà el seu pas pel barri amb l’entrada en funcionament de les noves parades. Arran aquesta intervenció, la línia ampliarà el nombre de parades a Terra Nostra. Al carrer Montsant n’hi haurà dues noves: una a l’alçada del carrer Vallbona i una altra a l’estació de tren, que es convertirà en l’inici i final de la línia. També se situarà una altra parada a l’N-150 i a l’avinguda de Terra Nostra es distribuiran tres: a l’alçada del carrer Alzina, en el tram comprès entre el carrer de la Rosa i Llorer i davant del CEIP Mitja Costa.

Pel que fa al transport escolar, els autobusos podran accedir pel carrer Riera de Sant Cugat fins a l’alçada del restaurant Ca la Juanita. Els vehicles especials i d’emergències podran entrar al carrer sense asfaltar situat darrera de l’escola Mitja Costa, paral·lel a la riera, que està sent objecte de reparació amb les restes del fresat de l’asfaltat de l’avinguda de Terra Nostra.

D’altra banda, les obres sota el pont de la línia ferroviària R4 finalitzaran també el 25 de gener, data en què es reobrirà de nou al trànsit de vehicles. En aquest tram, els operaris s’han trobat amb una dificultat afegida ja que durant els treballs es va produir el trencament d’una canonada del subministrament d’aigua.

Els treballs destinats a regular en un únic sentit –en direcció a Montcada– el trànsit a l’avinguda de Terra Nostra van començar el 9 de gener amb un actuació al pas inferior del pont de la línia ferroviària R4, entre l’escola Mitja Costa i el carrer Antoni Pujades, on s’ha fet el rebaix i l’asfaltat. L’actuació, amb un cost total de 245.500 euros i emmarcada en el Pla d’asfaltat 2022, consistirà en una intervenció sobre el paviment i l’ampliació de la vorera més propera a la línia ferroviària amb urbanisme tàctic.

També s’actuarà sobre la zona d’accés a l’escola Mitja Costa, on es crearà un espai d’estada més ampli. A la part baixa del carrer Antoni Pujades s’instal·larà un semàfor automàtic per regular el trànsit al pas de l’autobús. D’altra banda, els carrers Antoni Pujades i Montsant mantindran les dues direccions de circulació, prioritzant el trànsit de pujada, i es prohibirà el pas de camions en el sentit Montcada.

El canvi de mobilitat proposat pel govern municipal –ECP i ERC– ha creat controvèrsia al barri on una part del veïnat ha expressat a les assemblees informatives la seva preocupació perquè es traslladi el trànsit que actualment suporta l’avinguda Terra Nostra a altres carrers, principalment Pujades i Montsant. Des de l’executiu, però, es considera que la mesura contribuirà a regular el trànsit de forma natural i a dissuadir els conductors que fan servir Terra Nostra per anar de la N-150 a la C-17 o viceversa.

Deixa un comentari