L’empresa Trayma té temps fins divendres per presentar al·legacions

La Generalitat denega a la factoria seguir amb la seva activitat en l’actual ubicació

Divendres acaba el termini perquè l’empresa Trayma, propietària del dipòsit de ferralla que hi ha a Can Sant Joan, presenti al·legacions a la resolució de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, que ha denegat a l’empresa l’autorització ambiental per continuar amb la seva activitat. Aquesta resolució, que l’Ajuntament va donar a conèixer de manera oficiosa a mitjan de mes, dóna resposta a les reivindicacions municipals i veïnals que hi ha hagut en l’últim any en contra de la instal·lació pels problemes mediambientals que causava al barri.
Han calgut mobilitzacions i gestions entre administracions per aconseguir que finalment qui té competències en la matèria, la Generalitat, resolgui que Trayma no pot continuar amb la seva activitat en l’actual ubicació. L’alcalde de Montcada i Reixac, el socialista César Arrizabalaga, ha dit que ara només cal esperar que la Generalitat es pronunciï sobre el recurs, si és que finalment l’empresa el presenta.
L’informe contrari al dipòsit de ferralla que l’Ajuntament va presentar a la Generalitat ha estat un dels factors clau per aconseguir que la Direcció General de Medi Ambient denegui a Trayma l’autorització ambiental. Segons aquest estudi, el nivell de contaminació acústica supera els límits legals establerts i només es pot corregir si les operacions de càrrega, descàrrega i manipulació de la ferralla es fessin en un local tancat i no en un espai obert, com passa actualment.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari