L’equip de govern proposa congelar els impostos

L’únic augment es produiria en l’Ibi (un 2’5%) per l’increment del valor cadastral, tot i que l’Ajuntament ha reduït el tipus impositiu en 3 dècimes

L’equip de govern (PSC i CiU) no apujarà els impostos del 2013, a excepció de l’Impost de Béns Immobles (IBI), que s’incrementarà un 2’5% –i no el 10% que marca el Ministeri d’Hisenda per l’augment del valor cadastral corresponent a l’any vinent– gràcies a la reducció del tipus impositiu del 0’43 al 0’40 que ha aplicat l’Ajuntament. Pel que fa a les taxes i preus públics, el consistori durà a terme bonificacions en funció de la renda personal. Aquesta és la proposta d’ordenances municipals que PSC i CiU presentaran aquesta dijous a la sessió plenària de l’Ajuntament corresponent al mes d’octubre, que tindrà lloc a la Casa de la Vila a les 19.30h.  “Intentem respondre a les necessitats de les persones i no traslladar els efectes de la crisi a la fiscalitat de les persones”, ha comentat el president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma (CiU), qui ha remarcat que l’administració local “està fent un gran esforç, tenint en compte que la majoria de municipis del voltant apujarà els impostos, com a mínim, l’IPC”. L’edil ha recordat que l’equip de govern presenta una proposta d’ordenances que “permetrà sostentar els pressupostos del 2013 i mantenir, en definitiva, els serveis públics a la ciutadania”.

 

L’ordre del dia del Ple també inclou altres punts de l’Àrea Econòmica com donar compte de l’informe de morositat de la corporació sobre el tercer trimestre d’aquest any, una operació de crèdit i ratificar l’expedient de modificació dels preus públics de Montcada Aqua a causa de l’increment de l’iva.

 

Pel que fa als temes de l’Àrea Interna, se sotmetrà a votació la prestació econòmica d’incapacitat temporal de la plantilla municipal amb l’entrada en vigor del nou decret. De l’Àrea Social, es porta a Ple l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança reguladora de la protecció i tinença d’animals en relació amb la resolució dels expedients sancionadors sobre animals considerats potencialment perillosos.

 

En l’apartat de mocions, ICV-EUiA n’ha presentat dues: una sobre la campanya ‘A Montcada no es llença el menjar’ i una altra per demanar l’aplicació de descomptes en els preus públics. Esquerra n’ha redactat una altra proposta sol.licitant que s’elimini l’impost de residus atenent que no es pot congelar l’Ibi.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari