L’Equip Verd engega la campanya ‘Esmorzar escolar saludable i sostenible’ el CEIP el Turó

La iniciativa pretén recuperar l’hàbit de dur l’esmorzar a l’escola dins de la clàssica carmanyola

Els alumnes de quart del CEIP el Turó han estat els primers del municipi a rebre les carmanyoles que distribuirà l’Ajuntament de Montcada i Reixac. La iniciativa s’emmarca en el projecte del Servei de Medi Ambient ‘Esmorzar escolar saludable i sostenible’, que té un doble objectiu, d’una banda, que els infants mengin productes frescos i de temporada i, de l’altra, evitar l’ús d’embolcalls que generen una elevada quantitat de residus. La campanya la promou l’Equip Verd i es farà extensiva a totes les escoles que hi estiguin interessades.
No fa pas tant els nens i molts pares i mares s’enduien a la feina la carmanyola per guardar l’esmorzar o el dinar. Aquest costum s’ha anat perdent amb l’aparició d’embolcalls com el paper film i, sobretot, el paper de plata, un material de difícil reciclatge. La campanya de l’Equip Verd pretén recuperar aquest hàbit per evitar la generació de residus i alhora promoure al consum d’aliments més saludables, com els entrepans i la fruita en detriment de les pastes industrials. Els centres de primària que estiguin interessats en dotar de carmanyoles els seus alumnes poden sol•licitar-ho al Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.
El CEIP el Turó ha estat el primer centre en sol•licitar una partida de carmanyoles ja que des del curs passat està immers en diferents projectes mediambientals que li permetran accedir a la xarxa d’escoles verdes del Departament d’Educació de la Generalitat. El director, Jon Anchustegui-Echearte, ha destacat l’existència d’un hort i un compostador on es dipositen les restes orgàniques del menjador per fer compost.
La iniciativa de ser Escola Verda de la Generalitat va sorgir en el si de l’Ampa del CEIP Turó i va aconseguir la implicació de tot el claustre. A més de reciclar tots els residus que genera l’escola, els alumnes i les famílies participen en diferents iniciatives ambientals. La darrera va ser la col•locació a la muntanya de les caixes niu que van fabricar els alumnes en un taller organitzat per l’Associació per a la Conservació de l’Entorn i la Recerca.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari