Les columnes de l’autopista C33 es convertiran en una galeria d’art a l’aire lliure

L’acció es farà a l’octubre en el marc del festival artístic MIRA’MiR

L'il·lustrador Kimo Osuna, director artístic del festival, ha fet avui un mural en al·lusió al festival
Arxiu/Pilar Abián
L'espai que hi ha sota l'autopista, que acull un aparcament, deixarà de ser gris gràcies a MIRA'MiR
Presentació del Festival MIRA'MIR, el passat mes de maig, amb la presència del director del festival, Kimo Osuna, i representants del govern municipal

L’Ajuntament organitzarà el proper mes d’octubre el ‘Festival MIRA’MIR. Arriben els colors a Montcada i Reixac’. El projecte pretén transformar les columnes de l’autopista C33 en una galeria d’art urbà a l’aire lliure. L’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), i el director artístic del festival, l’il·lustrador sabadellenc Kimo Osuna, han presentat la proposta aquest dijous als mitjans de comunicació en el punt on es farà l’activitat, sota la infraestructura viària, a la rambla dels Països Catalans. Osuna ha aprofitat l’acte per fer un grafit en directe referit a l’esdeveniment.

L’objectiu del consistori és organitzar un festival anual que permeti que diferents artistes realitzin les seves composicions a la part inferior d’aquest vial, que passa per sobre del municipi, i transformar un espai que ara és gris i fosc en una gran sala d’exposicions. El projecte està inspirat en iniciatives com el festival Gargar que es fa des del 2016 al municipi de Penelles (Lleida) i que ha servit per donar una gran projecció a un poble sense atractiu i en procés de deteriorament. De fet, a la última edició del mateix, aquesta passada primavera, representants de l’Ajuntament van aprofitar per contactar amb els artistes participants i quatre d’ells van manifestar l’interès per prendre part al certamen montcadenc, segon ha dit avui l’alcaldessa. 

Ben a prop, en el municipi veí de Sant Adrià del Besòs, també es va iniciar al 2016 un ambiciós projecte en aquest sentit que ha d’acabar l’any vinent i que pretén pintar les 400 columnes que sostenen el pas de la C31 pel municipi.

Oportunitat

Campos considera que el festival MIRA’MiR ajudarà a canviar en positiu la imatge de la localitat, trinxada per nombroses infraestructures viàries i ferroviàries. “Tenim l’estigma de ser una ciutat dormitori, un municipi de pas i industrial i, amb aquesta proposta, donarem color i alegria a un espai gris que s’utilitza com a aparcament públic”, ha dit l’edil qui, durant la presentació, ha estat acompanyada del president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil (ICV-EUiA), la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, i el regidor de Medi Ambient, José Domínguez, ambdós de Círculo. Montse Ribera (ERC), regidora de Comerç i Turisme, el departament que organitzarà el festival, no hi ha pogut assistir per motius personals.  

 

Bases

L’Ajuntament farà una convocatòria oberta a artistes nacionals i internacionals que, per mitjà de la tècnica del grafit i del mural, realitzaran creacions relacionades amb la natura durant un cap de setmana (el 19, 20 i 21 d’octubre). L’activitat anirà acompanyada d’una àmplia oferta musical i gastronòmica. Els participants, que només cobraran 150 euros i les despeses de desplaçament i allotjament –en cas que vinguin de fora–, disposaran de 25 pilars de més de 8 metres d’alçada ubicats al llarg de 500 metres, entre el camí de la Font Freda, la rambla dels Països Catalans i el carrer Carrerada. Pintures Valentine hi col·laborarà pagant el cost de la pintura que servirà de base per condicionar les columnes. La resta, anirà a càrrec de la Regidoria de Comerç i Turisme que ha contactat amb diferents empreses per obtenir el seu patrocini.

Les bases del festival s’aprovaran en Junta de govern local dimarts vinent i es publicaran al web montcada.cat. Els artistes que vulguin participar han de presentar el seu currículum i una mostra del seu treball abans del 2 de setembre. Un consell artístic seleccionarà 25 dels aspirants, que hauran d’aportar un esborrany del mural que proposen pintar.

El darrer dia del certamen, el públic podrà triar qui és el mural que més li agrada i la imatge més votada servirà per promocionar la següent edició.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari