Les eleccions municipals ja estan convocades

Les eleccions municipals estan convocades des del 3 d’abril. La presentació de les llistes s’ha de fer entre el 18 i el 23 d’abril i l’inici de la campanya serà l’11 de maig.

Les eleccions municipals del 27 de maig estan convocades des d’avui, 3 d’abril, dia en què ha sortit publicada la convocatòria al DOCG i al BOE. A partir d’avui, s’obre el període electoral que comprèn fins al mateix dia dels comicis. La presentació de les llistes s’ha de fer entre el 18 i el 23 d’abril i l’inici de campanya electoral tindrà lloc l’11 de maig.

Una de les novetats d’aquestes eleccions respecte les darreres municipals és l’entrada en vigor de la nova Llei estatal sobre la Igualtat, que obliga les formacions a fer llistes paritàries, a que hagi un 40% com a mínim de representació femenina en cada candidatura en municipis de més de 5.000 habi-tants. El sorteig per designar els components de les meses electorals tindrà lloc el 27 d’abril.

A data d’avui, quatre candidats a l’Alcaldia de Montcada s’han presentat oficialment a la ciutadania: César Arrizabalaga, pel PSC; Joan Maresma, per CiU; Eva García, del PPC; i Marta Aguilar, per ERC. Només resta desvetllar la incògnita de si hi haurà llista conjunta entre ICV i EUiA, formacions que han fet públic, però, el seu alcaldable de forma separada, Ramón Sánchez pels ecosocialistes i Alba De Lamo per EUiA.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari