Les escoles bressol municipals mostren la seva oferta a les famílies

Els dos primers dissabtes de maig es faran portes obertes als centres amb inscripció prèvia

Les EBM organitzen cada any una festa per donar a conèixer els centres i els projectes educatius
Berta Barcons
Els infants van poder comprovar com unes llavors es transformen en plantes
Esmorzar saludable per als participants
Taules d’experimentació per aprendre jugant

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipal (XEBM), formada pels centres Mitja Costa, Font Freda, Can Casamada, Camí del Bosc i Can Sant Joan, va celebrar dissabte la seva festa anual al parc de l’Antiga Cerveseria. En aquesta setena edició, les educadores dels cinc centres van oferir diferents propostes, com planter de llavors, taules d’experimentació, un recorregut sensorial i un esmorzar saludable.

“És una festa molt important perquè donem a conèixer com són les escoles bressol del municipi; una bona oportunitat perquè les famílies puguin parlar amb les mestres i els infants facin un tastet de diferents activitats”, opina la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP). Una de les persones participants, Paula Andino, mare d’un nen de quasi dos anys, va compartir amb laveu.cat els seus neguits davant l’escolarització de l’infant: “Em preocupa com s’adaptarà, és el nostre primer fill això ens amoïna molt”. Justament per això, trobades com la festa contribueixen a tranquil·litzar les famílies. “Volem que vinguin a l’escola confiades, contentes i sabent que deixen els seus fills en les millors mans”, explica Virginia López, directora de l’EB Font Freda.

Aquesta fetsa és una bona oportunitat perquè les famílies puguin parlar amb les mestres i els infants facin un tastet de diferents activitats

Jessica Segovia, regidora d’Educació

La responsable de l’EB Can Casamada, Sandra Robles, considera que el pas que el pas per la bressol “és una oportunitat de conviure amb iguals i permet els infants desenvolupar la seva autonomia, el que els hi va molt bé per quan arriben a l’educació primària”. Com a mostra de les activitats que durant el curs, el personal de l’EB Mitja Costa va preparar un espai de sensibilitat sensorial. “La nostra escola és molt familiar i hi treballem molt per ambients”, va dir la directora del centre, Núria Roca. Mentre que la responsable de l’EB Camí del Bosc, Ana Fernández, posava en valor de la seva escola el fet que és “un espai segur on hi ha molt bona relació especialmente entre adults i infants amb un ambient agradable”.

Amb la mirada posada en el futur a curt termini, la directora de l’EB Can Sant Joan, Virginia de la Bella, explicava a les famílies participants a la festa que el nou local del centre es començarà a construir el mes vinent al recinte de l’IE El Viver i “serà sostenible, de fusta i innovador”.

Portes obertes

Les famílies que vulguin conèixer les escoles bressol municipals ho podran fer els dies 6 i 13 de maig, de 9.30 a 13.30h. Cal reservar plaça contactant amb el centre i el termini per fer-ho acabarà el 12 de maig. Les visites es duran a terme en grups de màxim 15 persones i el termini de preinscripció anirà del 15 al 26 de maig.

Deixa un comentari