Les escoles bressol s’emporten bona part de les subvencions del PUOSC a Montcada

La Generalitat atorgarà un milió d’euros a projectes municipals des d’ara fins al 2012

La rehabilitació de l’edifici de Can Casamada per convertir-lo en una escola bressol pública és el projecte municipal que més fons ha rebut del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), per al quinquenni 2008-2012. Aquests ajuts els atorga el Departament de Governació i Administracions Públiques, que aporta fins a un 50% del pressupost de les iniciatives que creu convenient finançar de cada municipi que li demana una subvenció. En total, l’Ajuntament de Montcada i Reixac rebrà una aportació d’1.032.413 euros.

Les obres per condicionar l’edifici emblemàtic de Can Casamada (Colom, 5) en una escola bressol tenen un pressupost d’un milió d’euros. L’executiu català n’aportarà la meitat del pressupost en dues partides –de 300.000 i 204.155 euros–que arribaran al Consistori en dos exercicis diferents, el del 2009 i el del 2010. El projecte municipal preveu que el centre escolar tingui capacitat per a 74 alumnes, que disposi de 470 m2 de superfície útil, distribuïda en tres plantes, a més de 221 m2 de pati. El Consistori preveu que la nova escola bressol pública sigui una realitat al 2010. El president de l’Àrea de Política Territorial, Jordi Climent (PSC), ha valorat positivament la quantitat que Montcada rep enguany del PUOSC, tot i ser lleugerament inferior a la de l’anterior convocatòria. “Malgrat ser inferior a l’anterior subvenció, supera el que nosaltres havíem previst que ens atorgarien i amb aquests diners podrem tirar endavant projectes molt importants com la remodelació de dues escoles bressol”, ha manifestat l’edil.
A través del PUOSC també es finançarà la meitat –264.384 euros–de l’obra de remodelació de l’escola bressol del Camí de la Font Freda Font Freda, pressupostada en 528.768 euros. Aquesta intervenció serà la més immediata de totes les que compten amb subvenció del PUOSC, ja que es tracta de remodelar l’espai existent, per tant, és menys costosa tant des d’un punt de vista arquitectònic com econòmic. Una altra actuació que sufragarà el PUOSC serà la dotació de mobiliari a la futura biblioteca municipal. El Ple de març va aprovar la licitació dels treballs, amb un preu de sortida de 687.612 euros, i la Generalitat col·laborarà amb 74.035. “És el primer cop que el PUOSC es dedica a aquest tipus d’actuacions, normalment es destinen a pagar obres”, ha dit Climent.

La urbanització del carrer Santiago, al centre, comptarà amb una subvenció de 181.461 euros, sobre un total de 528.768. Es tracta de condicionar aquest vial de la mateixa manera que ja es va fer amb el carrer Clavell, ampliant les voreres i donant prioritat al pas dels vianants. Un altre vial que es remodelarà per facilitar la mobilitat de les persones és el carrer Poblet de Terra Nostra. Aquesta via està situada a prop de la plaça del Poble i la reurbanització té un cost d’1.472.172 euros, dels quals la Generalitat en finançarà 60.000. Finalment, també s’adequarà l’espai públic del carrer Jacint de Can Cuiàs, actualment en mal estat. Aquesta iniciativa compta amb un cost de 44.827 euros i el PUOSC n’aportaran 22.413.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari