El pas inferior de l’R4, tancat per les obres previstes a l‘avinguda de Terra Nostra

El pas inferior davant l’escola Mitja Costa estarà tallat al trànsit durant una setmana

Maquinària treballant aquest dilluns sota el pont de l'R4
Raül Rivas

Les obres per pacificar el trànsit de l’avinguda de Terra Nostra s’han iniciat aquest dilluns. La intervenció ha començat al pas inferior del pont de la línia ferroviària R4, entre l’escola Mitja Costa i el carrer Antoni Pujades, on es farà el rebaix i el posterior asfaltat, que permetrà el futur pas de l’autobús urbà 155. La previsió és que aquest pas estigui tallat durant una setmana mentre es fan les obres.

L’actuació, amb un import de 245.500 euros i emmarcada en el Pla d’asfaltat 2022, consistirà en una intervenció sobre el paviment del vial, en un tram de 780 metres comprès entre l’N-150 i l’avinguda de la Riera de Sant Cugat. Mentre es fan les obres hi haurà talls puntuals de trànsit. El material extret del fressat es reciclarà i es compactarà al camí de l’avinguda de la riera de Sant Cugat, des del carrer Núria fins a la part posterior de l’escola Mitja Costa, facilitant un altre accés al barri.

Canvis de circulació

La intervenció al barri permetrà pacificar l’avinguda de Terra Nostra, que tindrà un únic sentit de circulació (en sentit Montcada centre) i augmentar l’espai per a vianants, que passarà a tenir una amplada de 3 metres, en el costat del carrer més proper a les vies de tren. També s’actuarà sobre la zona d’accés a l’escola Mitja Costa, on es crearà un espai més ampli i segur. A la part baixa del carrer Antoni Pujades s’instal·larà un semàfor automàtic per regular el trànsit al pas de l’autobús. D’altra banda, els carrers Antoni Pujades i Montsant mantindran les dues direccions de circulació, prioritzant el trànsit de pujada, i es prohibirà el pas de camions.

El 155 passarà també per Antoni Pujades i Montsant
Arxiu/ Laura Grau

La pacificació de l’avinguda de Terra Nostra suposarà la creació d’un nou circuit de la línia d’autobús 155. A Montsant, se situaran dues parades noves a l’alçada del carrer Vallbona i a l’estació de tren Montcada-Terra Nostra, que es convertirà en l’inici i el final de la línia. També s’ubicarà una de nova a la N150, on s’hauran de regular els intervals. A l’avinguda de Terra Nostra s’instal·laran dues parades més d’autobús a l’alçada del carrer Alzina i al tram comprés entre el carrer de la Rosa i Llorer.

Deixa un comentari