Les obres del soterrament de la C-17 comencen aquesta setmana al tram central

El trànsit de vehicles es traslladarà als laterals habilitats per acollir-lo durant l’actuació

El trànsit del tram central de la C-17 al seu pas per Montcada i Reixac es trasllada amb tota probabilitat aquesta setmana als carrils laterals, que acolliran els pas de vehicles durant gran part de les obres de soterrament de la nacional. El canvi es realitzarà en direcció Vic i la setmana vinent es farà el mateix amb el carril en sentit Barcelona. Al mateix temps, l’empresa constructora començarà a treballar sobre el tronc central i en cap moment es treballarà en els dos carrils alhora, sinó que l’actuació es farà de manera alterna en un sentit i un altre, per intentar perjudicar el menys possible, tenint en compte que les obres que comencen ara són les de major envergadura de tot el procés.

Una vegada comenci l’actuació al tram central, els vehicles que circulin per la C-17 en sentit Granollers es desviaran a dos carrils que es crearan al lateral, passat el pont del riu Ripoll. Aquest nou traçat passarà per un nou pas sota del pont de la línia de ferrocarril de Puigcerdà, seguirà per un nou lateral de la rotonda de la plaça Espanya i continuarà pel carrer del Pla de Matabous, on finalment, a l’alçada del pont per a vianants, recuperarà el recorregut original de la C-17. Quan comencin els treballs, el carrer Tarragona canviarà de sentit de la circulació i tindrà incorporació a la nacional. L’accés al carrer Alacant des del lateral de la nacional també quedarà tallat com a mesura de seguretat.

Per la seva banda, els vehicles que circulin en sentit Barcelona accediran al nou lateral, situat al carrer Ferrer i Guàrdia, abans del parc de la Coloma. Aquesta actuació obligarà a tallar els accessos d’incorporació dels carrers Àngel Guimerà, Puigcerdà i Sant Tomàs a la nacional. El carrer del Sol continuarà de forma provisional de sortida a la nacional per tal d’impedir que es generi més trànsit al centre de Mas Rampinyo. L’accés des del lateral de la C-17 al carrer Carrerada quedarà tallat per mesures de seguretat de trànsit.

Els camions que circulin pel lateral en sentit Barcelona hauran de fer-ho pel carril de vehicles pesats, és a dir, el de la dreta, ja que la seva alçada estarà limitada a quatre metres i mig al pas del túnel de la línia de ferrocarril de la línia de Puigcerdà. Pel que fa al servei de transport públic, l’actual parada del Sagalés seguirà de forma temporal a la confluència de la rambla de Països Catalans amb el carrer Pla de Matabous, a l’alçada de l’aparcament de Montcada Aqua. Aquesta nova fase de l’obra permet recuperar la parada del carrer Anselm Clavé per a la línia 96 i Sagalés. Per la seva banda, la parada d’autobús del 156 i dels autobusos de l’empresa Sagalés tindran una nova parada durant les obres al carrer Pla de Matabous abans de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Per informar sobre aquesta etapa del procés, el Consistori ha editat una publicació Montcada Info, que es distribuirà per tot el municipi, per informar els veïns detalladament sobre l’estat de les obres. Els treballs de soterrament de la C-17 a la plaça d’Espanya de Montcada i Reixac, que realitza l’empresa Corsán-Corviam Construcción i que tenen un cost de 33 milions i mig d’euros, es van iniciar l’octubre passat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari