Les obres del soterrament de l’R2 podrien començar al segon semestre de 2023

La licitació i l‘adjudicació final de les obres podria estar enllestida al juny de 2023

Un tren de Rodalies, al seu pas per la línia R2 al terme municipal de Montcada
Arxiu/Pilar Abián

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest matí la despesa perquè Adif pugui executar la licitació el soterrament de l’R2 per 621 milions d’euros, un 34,5% més del previst inicialment. D’aquesta forma, es dona un nou pas administratiu per fer desaparèixer les vies, previ a la sortida a concurs públic de les obres.

La licitació i l‘adjudicació final de les obres podria estar enllestida al juny de 2023 i les màquines podrien començar a treballar, si no hi ha imponderables, a partir de l’estiu d’aquest mateix any. Des d’aquest moment, Montcada i Reixac viurà set anys de grans obres que obligaran al desviament de les vies que comportarà molèsties als veïns i en el trànsit, ha avançat l’alcadessa.

“El soterrament serà una realitat, ja no hi ha marxa enrera”

Laura Campos, alcadessa

“El soterrament serà una realitat, ja no hi ha marxa enrera”, ha assegurat l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), a La Veu. “Després de tants incompliments per part d‘Adif i del govern central, puc entendre que una part de la població desconfiï encara que s’executi”, ha afegit, tot subratllant la importància que “no es demori més”.

El primer tinent de Territori, Jordi Sánchez (ERC), ha posat en valor la tasca de la taula política-tècnica en el seguiment del soterrament durant aquests darrers anys “No tenim res a celebrar i sí molt camí per seguir treballant per evitar més incompliments de l’Estat”, ha puntualitzat.

“És una acte de justícia històrica que arribarà tard“, han lamentat Campos i Sánchez referint-se a la lluita històrica del soterrament i a les 177 víctimes del tren tots aquests anys.

La licitació i l’adjudicació final de les obres podria estar enllestida al juny vinent

Reaccions

El portaveu del PSC a l’oposició, Bartolo Egea s’ha mostrat satisfet amb l’autorització de la despesa: ” És una gran
notícia per a la ciutat”. Egea ha volgut felicitar la Taula pel Soterrament, i ha volgut afegir que la Ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, compleix amb el seu compromís. “El PSC i el PSOE seguim treballant per fer realitat el Soterrament”, ha conclòs.

Deixa un comentari