Les obres d’urbanització de l’Estany de Gallecs entren en la recta final

L’Ajuntament preveu que el gruix central de l’actuació estigui enllestit abans del proper estiu

El president de l'Àrea d'Urbanisme, Jordi Sánchez, i la cap tècnica, Marta Bunyesch, a l'assemblea de l'Estany de Gallecs, feta al Centre Cívic Can Cortès (Palau-solità i Plegamans)
Premsa/Ajuntament
Aspecte d'un dels camins de l'Estany de Gallecs que s'arranjarà

Les obres d’urbanització de l’Estany de Gallecs van a bon ritme i, segons les previsions municipals, podrien estar enllestides abans de l’estiu, tenint en compte que s’ha executat el 60% de l’actuació. Així ho va explicar el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), a la darrera assemblea amb el veïnat, feta el 2 de març al Centre Cívic Can Cortès, a Palau-solità i Plegamans.

Les obres, que es van posar en marxa la primavera passada, han patit diversos problemes sobrevinguts, provocats majoritàriament per l’increment de preus dels materials de construcció, fet que ha encarit el cost dels treballs. ‘Es tracta d’unes obres de gran envergadura i malgrat la conjuntura desfavorable que ens estem trobant, estem afrontant aquestes dificultats amb el treball conjunt de l’Ajuntament i la responsabilitat del veïnat’, ha destacat Sánchez. El president de l’AV de l’Estany de Gallecs, Francesc Cardona, reconeix que el procés és complicat, però posa en valor l’esforç que estan fent ambdues parts, tant els veïns com l’Ajuntament, “per fer realitat una cosa impensable fa uns anys, que el sector esdevingui un barri més de Montcada”.

De les cinc urbanitzacions amb dèficit urbanístic que hi ha a Montcada i Reixac, l’Estany de Gallecs serà la primera que quedarà regularitzada i ja es podran demanar llicències per construir nous habitatges, reformes o regularitzacions. Des de l’octubre passat, a més, totes les parcel·les de l’Estany de Gallecs estan registrades a nom de les persones propietàries al Registre de la Propietat, un tràmit que feia més de 50 anys que esperava el veïnat del sector.

El cost de la urbanització i de la reparcel·lació l’ha d’assumir el veïnat, dividint el pagament en diferents quotes. La previsió és que un cop enllestida la urbanització, el consistori comenci a fer-hi el manteniment dels carrers i zones verdes a la tardor.

La urbanització de l’Estany de Gallecs contempla la pavimentació dels vials i la creació de voreres, l’arranjament de l’accés al sector des de la carretera C-155, la creació de la xarxa de clavegueram i d’aigua potable i substituir l’actual enllumenat per un de baix consum. Al 2019, es van fer les obres per instal·lar una canonada d’aigua entre un dipòsit situat a Palau-solità i Plegamans i l’entrada a la urbanització, una actuació que va costar 250.000 euros i que van sufragar l’Agència Catalana de l’Aigua i el veïnat. El projecte inclou la connexió entre aquesta canonada i cada habitatge.

Una resposta a “Les obres d’urbanització de l’Estany de Gallecs entren en la recta final”

  1. per a cuan está prevista la de can pomada? fa anys que paguem impostos i mai ens tenen en compte. gràcies

Deixa un comentari