Les obres per connectar els carrers Barberà i Medinacel·li ja es poden licitar

Després de tres anys de tramitació, el projecte és més a prop de fer-se realitat

Actualment els carrers Barberà i Medinacel·li estan connectats a través d'unes escales
Arxiu/ Montcada Comunicació

Després d’una llarga tramitació de tres anys, el Ple va donar ahir llum verda a la convocatòria per licitar les obres de connexió dels carrers Barberà i Medinacel·li, a la Muntanyeta de la Font Pudenta. L’actuació, que es farà amb finançament de l’AMB, està pressupostada en més de 750.000 euros i respon a una llarga reivindicació veïnal motivada per qüestions de seguretat ja que els vehicles de serveis com els bombers, les ambulàncies o els camions d’escombraries no poden accedir-hi al carrer Barberà –que no té sortida– davant la impossibilitat de donar la volta.

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), va reconèixer que el calendari previst per executar les obres ha estat més llarg del previst perquè ha requerit un canvi de planejament urbanístic –un any endarrerit per l’aplicació de l’article 155– i la compra i expropiació de terrenys.

Sánchez va celebrar que tots els grups votessin l’aprovació del punt per unanimitat: “Malgrat que en aquest mandat no es pugui iniciar les obres, si estem tots d’acord i tenint el finançament garantit de l’AMB, els veïns poden estar tranquils que l’actuació es farà”. L’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), també va destacar que el projecte liderat per l’actual executiu, “no respon només a motius de seguretat sinó a la voluntat de dignificar l’espai”.

Deixa un comentari