Les ordenances s’aproven amb els vots del govern i ICV-EUiA, en contra del PPC i l’abstenció d’Esquerra

Les taxes, impostos i preus públics pujaran l’any vinent un 2% de mitjana

Les ordenances fiscals del 2008 es van aprovar ahir al Ple d’octubre amb els vots a favor del govern del PSC i CiU i d’ICV-EUiA. Esquerra es va abstenir i el Partit Popular hi va votar en contra. El president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma, (CiU), va explicar que els impostos, taxes i preus públics que s’aprovaven ahir eren la base per elaborar els pressupostos municipals del 2008. Maresma va destacar que l’increment d’un 2% de les ordenances “és el menor que el Consistori ha aplicat en anys i que pretén reduir la pressió fiscal dels ciutadans”. L’altre objectiu de les ordenances és bonificar les persones respectuoses amb el medi ambient, les famílies nombroses, la gent amb capacitat econòmica reduïda i els més grans de 65 anys.

Els conductors respectuosos amb el medi ambient tindran descompte en l’impost de circulació i les persones que instal·lin mesures per consumir energies renovables a casa obtindran bonificacions en l’IBI. La gent gran es beneficiarà de descomptes i excempcions en l’impost de transmissions patrimonials, podrà entrar gratis a la piscina d’estiu i tindrà un 50% de descompte en les activitats esportives de la zona centre. Les famílies nombroses i les persones amb rendes baixes, per la seva banda, es beneficiaran d’un 50% de rebaixa en l’IBI i en les escoles bressol municipal. L’alcalde de Montcada i Reixac, el socialista César Arrizabalaga, ha indicat que el principal objectiu de les ordenances és bonificar les persones amb menor capacitat econòmica.

ICV-EUiA va votar a favor de les ordenances perquè incorporen descomptes per a aquelles persones que apliquen mesures de respecte al medi ambient, com va manifestar el portaveu del grup municipal, Josep Maria González, en declaracions a Montcada Ràdio (104.6fm). El Partit Popular va votar en contra de la proposta en considerar que “la pressió fiscal de Montcada continua sent molt elevada, especialment pel que fa a l’impost de circulació”, va dir la. portaveu popular, Eva García, qui va afegir que el govern podria haver fet un esforç per rebaixar els impostos. Esquerra es va abstenir en aquest punt perquè considera que, tot i que l’augment del 2% és raonable, “continuem en contra de taxes com la de la zona blava o la de residus, que és una quota fixa de 50 euros per domicili i considerem que aquest impost hauria de tenir en compte els integrants d’una unitat familiar i el lloc on està l’habitatge”, va manifestar el Jordi Sànchez, regidor d’Esquerra.

Després del debat d’ordenances Maresma (a la dreta de la imatge, Maresma presentant la proposta d’ordenances al Ple d’ahir) va agrair les aportacions dels grups de l’oposició i va reiterar que els impostos a Montcada són dels més baixos de les poblacions del voltant. El Ple va aprovar també diferents modificacions de crèdit, en les que destaca la compra d’un programa informàtic, per un import de 70.000 euros, per poder tramitar el valor cadastral a Montcada, especialment per als nous habitatges del sector de Mas Duran. Aquesta competència correspon al Ministeri d’Hisenda, però Maresma afirma que, “com a mínim, en tres anys no es faria la revisió d’aquesta zona”. Una altra partida de 12.000 euros es destinarà a millorar la fira comercial de Nadal.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari