Les persones amb discapacitat reivindiquen una vida plena i digna en una societat inclusiva

La plaça de l’Església ha acollit aquest dissabte l’acte de celebració del Dia Mundial de les persones amb discapacitat

Alguns dels participants s'han atrevit a pujar a la bola d'equilibri amb l'ajut dels monitors de l'Ateneu Nou Barris
Sílvia Alquézar
Alguns dels participants s'han fet una foto de família pe al record

Treballar perquè les empreses i institucions contractin persones amb necessitats funcionals; convocar més places de funcionaris reservades al col·lectiu; oferir més informació professional adaptada a les seves necessitats; reservar més llocs de feina per a persones amb discapacitat i permetre que les que tinguin un salari també puguin rebre altres ajuts perquè viure amb discapacitat és car. Aquestes són les cinc demandes més destacades que les entitats locals que treballen per la inclusió al municipi han reivindicat aquest dissabte al matí en l’acte que ha tingut lloc a la plaça de l’Església amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Manifest

La presidenta de la Fundació Adimir, Carolina Ibáñez, ha llegit el manifest en defensa d’una societat més inclusiva i accessible on les persones amb diversitat funcional puguin participar i opinar. Enguany, el dret a treballar per tenir una vida autònoma ha centrat bona part de les reivindicacions. «Només tenen feina una de cada cinc persones amb discapacitat intel·lectual o transtorn TEA. Aquesta xifra ens preocupa perquè el treball permet la inclusió social i ens dona dignitat com a persones». En el document, també s’agraeix a l’Ajuntament les diverses iniciatives que ha posat en marxa en el camí de la integració com el servei de monitoratge perquè els infants i joves dels centres educatius de la ciutat puguin realitzar les activitats extraescolars.

Només tenen feina una de cada cinc persones amb discapacitat intel·lectual o transtorn TEA. Aquesta xifra ens preocupa perquè el treball permet la inclusió social i ens dona dignitat com a persones

Carolina Ibáñez, presidenta de la Fundació Adimir
L’alcaldessa, Laura Campos, i la presidenta de la Fundació Adimir, Carolina Ibánez, durant els parlaments
Sílvia Alquézar

Suport municipal

L’acte ha comptat amb una àmplia representació municipal encapçalada per l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), qui ha lamentat que, a la societat actual, sovint es vulnera el dret a l’habitatge, una situació que s’agreuja encara més en el col·lectiu de les persones amb discapacitat «per l’escassa oferta d’habitatges adaptats i a preus assequibles». Pel que fa al tema laboral, Campos ha demanat revisar el model actual, apostant per «un compromís de tothom, em refereixo a les administracions, les empreses i la resta d’agents econòmics i socials, per generar un mercat laboral inclusiu». L’edil ha destacat el suport de l’Ajuntament en aquest sentit, tot recordant que «el consistori supera lleugerament la quota de reserva del 2% de llocs de treball, tot que sé que demaneu incrementar-la com a mínim fins al 4%». Campos també ha posat en valor la feina que es fa des de l’administració local per tirar endavant iniciativescom el programa Montcada Inclou i el projecte d’oci inclusiu Dissabte per a tu.

Demano un compromís de tothom, em refereixo a les administracions, les empreses i la resta d’agents econòmics i socials, per generar un mercat laboral inclusiu

Laura Campos, alcaldessa de Montcada

La festa ha inclòs un taller de circ a càrrec de l’Ateneu Popular Nou Barris, adreçat a tothom, que ha tingut molt bona acollida.

Deixa un comentari