Les pluges dels darrers dies no reverteixen l’aspecte de la llacuna

Mentre encara es manté buida continuen les tasques de neteja

Abans de les darreres pluges aquest era l'aspecte del Ripoll abans de desembocar al Besòs
Dani Font
La llacuna continua seca tot i les pluges caigudes els darrers dies
L'AMB està revisant l'estat dels taulons d'un dels miradors
Part de la brossa que s'ha retirat en les diferents actuacions de neteja

Les pluges dels darrers dies d’agost i aquest inici de setembre han alleujat la situació de sequera que pateixen rius i zones humides del territori, com ara el riu Ripoll, que ha recuperat part del seu cabal com es pot apreciar aquests dies en el seu pas per Montcada. Malauradament, aquests signes de recuperació no s’aprecien de moment al Parc de la Llacuna que segueix sense aigua, un episodi que l’edil de Medi Natural, Oriol Serratusell (ECP), qualifica de “desastre natural”.

Serratusell considera que “encara hem d’esperar que vinguin majors tongades de pluja, si bé la situació no és gaire esperançadora”.

Actuacions de neteja i manteniment

De moment, les actuacions que s’estan duent a terme des de l’Ajuntament consisteixen a retirar la brossa que s’hi ha acumulat al llarg dels anys, aprofitant que es pot accedir al fons de la zona humida. “La neteja s’està duent a terme de manera coordinada entre un grup de veïns que s’ha organitzat i una empresa que hem contractat aquest estiu des de Medi Natural i que continuarà treballant”, explica l’edil.

Des de l’AMB també s’estan fent actuacions de manteniment i reparació en alguns dels bancs i en els taulons de fusta dels miradors. L’entitat metropolitana és l’encarregada de tenir cura de la gestió integral dels 52 parcs repartits en els 33 municipis de la demarcació territorial. L’altre parc de Montcada integrat a la xarxa de parcs metropolitans, és el de les Aigües, que també pateix un problema vinculat a l’aigua, en aquest cas en excés, ja que fa anys que s’hi ha format una bassa a la sortida de la Casa de La Mina.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari