Les protestes centren un 2012 marcat pels efectes de la crisi

També hi hagut la celebració d’efemèrides com la riuada i la nevada de 1962, ascensos esportius i una elevada participació als actes culturals més importants de la ciutat

El 2012 entra en la seva recta final i, com és habitual, ‘laveu.cat’ fa un recull dels fets més destacats d’aquest any que està a punt d’acabar. Ha estat un any marcat per l’actual crisi econòmica i les seves conseqüències, amb nombroses protestes en contra de les retallades. Enguany, hi ha hagut dues vagues generals –al març i al novembre–, que van tenir un seguiment molt ampli a la ciutat; la Favmir ha continuat amb les seves mobilitzacions per reclamar la recuperació de les urgències nocturnes; els treballadors municipals s’han sumat als ‘Divendres de dol’ en contra el decret del govern central; la Plataforma Tracte Just Soterrament Total també ha protagonitzat diverses accions per demanar al Ministeri de Foment que inclogui una partida econòmica per començar les obres de soterrament de la línia de Rodalies de Portbou al seu pas pel municipi; i la comunitat educativa ha organitzat diverses activitats i protestes per sol·licitar la construcció del nou institut Montserrat Miró i mostrar el seu rebuig a les retallades en educació. A més, diverses empreses han protestat contra Expedients de Regulació d’Ocupació, com és el cas de Tyco i Aldesa, entre d’altres.

 

El 2012 també ha estat l’any de les efemèrides, amb la celebració del 50è aniversari de la riuada i la nevada de 1962, amb un calendari d’actes organitzats per l’Ajuntament per recordar els esdeviments a la ciutat. D’altra banda, algunes entitats també han celebrat aniversaris assenyalats, com els 10 anys de l’Espai Jove Can Tauler, els 20 anys del Grup de Dones de Can Cuiàs i els 25 anys del Servei Local de Català.

 

Entre les notícies positives del 2012, cal destacar la gran participació que van registrar la Rua de Carnaval –amb la xifra rècord de 1.200 inscrits–; la Festa Major, que va tenir una gran afluència de públic a la majoria dels actes; el Dia de la Dansa, amb més de 600 ballarins; i el Montcada a Escena, amb set grups participants. També a nivell cultural, és important recordar el Premi Arc 2012 aconseguit per La Pegatina i la bona acollida del Primer Concurs de Monòlegs de Montcada.

 

A nivell esportiu, l’FS Montcada ha aconseguit l’ascens a Segona Divisió B i la UE Sant Joan ha pujat a Segona Catalana, a més dels èxits del Club Lee Young de Taekwondo al Campionat d’Espanya i la permanència a Primera Estatal de La Salle en el seu primer any a la categoria.

 

Per a Montcada Comunicació, el 2012 ha estat un any molt especial, amb l’obtenció del Premi Tiflos de Periodisme Digital atorgat per l’ONCE amb el reportatge ‘IntegrARTE’ i la celebració del 25è aniversari de Montcada Ràdio.

 

En l’apartat polític, destaquem les eleccions al Parlament de Catalunya, que a Montcada va guanyar el Partit dels Socialistes de Catalunya, amb 3.217 vots; i la imputació de l’alcadessa, María Elena Pérez (PSC), en el ‘cas Mercuri’, per un presumpte tràfic d’influències, que l’edil va negar en una compareixença davant dels mitjans de comunicació.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari