L’espai públic de la Ribera ja s’ha adequat com a nuclii de convivència veïnal

L’Ajuntament ha recepcionat les obres de millora de la zona, incloses al Pla Integral del barri

El veïnat de la Ribera ja pot gaudir de la nova configuració de l’espai urbà del barri. Han finalitzat les obres de reurbanització i de supressió de barreres arquitectòniques dels carrers Llevant i dels Horts i de l’avinguda i la plaça de la Ribera, executades en el marc del Pla Integral del barri. Es tracta d’una actuació prèviament consensuada amb la ciutadania. Les aportacions veïnals s’han recollit en un pla de participació i en reunions que el Consistori ha mantingut amb les entitats del barri en el si de la comissió local de seguiment del Pla Integral. El resultat ha estat un nou espai urbà al servei de les persones, amb diverses zones de passeig i d’estada.

L’actuació ha eliminat els vials i les zones d’aparcament que separaven els edificis de la rambla central del carrer Llevant i de la plaça de la Ribera, creant uns espais accessibles per a tothom, amb bancs, altres elements de mobiliari urbà i amb més zones verdes, amb la intenció de fomentar la trobada i la convivència al carrer. Durant els propers dies s’enllestirà la plantació dels arbres situats en el passeig per a vianants que separa la plaça de la Ribera dels edificis i es col·locarà una xarxa protectora al voltant de la pista poliesportiva. El regidor delegat del Pla de barris, Carles Guijarro (PSC), ha explicat que la reurbanització del barri es completarà amb el tram del carrer dels Horts comprès entre els carrers Conca i de les Aigües, que s’arranjarà quan hagi finalitzat el procés d’expropiació i enderroc de les finques afectades pel projecte. “Les expropiacions sempre són delicades i hem de tenir en compte que en aquestes finques hi viu gent”, ha indicat Guijarro.

El resultat de les obres ha estat consensuat pels veïnat, però alguns ciutadans consideren que l’actuació ha implicat la pèrdua de zones d’aparcament en un barri on hi ha molts vehicles. Guijarro ha destacat que places d’estacionament hi ha pràcticament les mateixes, però distribuïdes en altres espais del barri. Les obres a la plaça i l’avinguda de la Ribera i els carrers Llevant, Conca i dels Horts, a més de la construcció del Centre Cívic La Ribera, conformen la rehabilitació del barri sufragada exclusivament amb diners públics. L’altre projecte de remodelació que ja està en marxa és la millora integral dels edificis, en la qual els veïns que ho desitgin hauran de contribuir econòmicament en el finançament de les obres.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari