L’espai que ocupava IAR Ibérica es convertirà en un complex industrial innovador

El solar que ocupava l’empresa IAR Ibérica, despareguda l’any 2005, es convertirà en una nova zona industrial

La parcel·la que ocupava IAR Ibérica a Pla d’en Coll, de 63.000 m2, es transformarà en un parc empresarial modern, en virtut d’un conveni que signaran properament l’Ajuntament de Montcada i Reixac i l’empresa RTZ Operativa Inmobiliaria 2006 –l’actual propietària dels terrenys– per desenvolupar urbanísticament el sector. El Ple ordinari de març, celebrat el dia 30, va aprovar el text del conveni, amb el vot en contra d’Esquerra Republicana i l’abstenció del Partit Popular de Catalunya.

L’objectiu del conveni és establir uns criteris per al desenvolupament urbanístic de la finca, en relació als paràmetres d’aprofitament urbanístic, tipologia edificatòria, així com la determinació dels nous usos que més s’ajustin a les necessitats del teixit industrial del municipi. Per actuar sobre el sector, el conveni especifica que la societat propietària dels terrenys abans haurà de presentar a l’Ajuntament un projecte de modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) i el corresponent Pla de Millora Urbana, documents que seran consensuats amb els serveis tècnics municipals i que s’hauran d’aprovar en un pròxim Ple.

La parcel·la tindrà una edificabilitat màxima de 2 m2 de sòl per m2 de sostre, amb una ocupació que no podrà superar el 70% i s’hi podrà desenvolupar activitat industrial, comercial, del sector terciari i d’oficines. La idea és transformar l’activitat industrial clàssica que s’hi desenvolupava abans del tancament d’IAR Ibérica en un parc empresarial, on conviuran indústria i activitats terciàries, com oficines, comerç i serveis complementaris. D’aquesta manera, millorarà la relació del conjunt de la parcel·la amb les noves infrastructures, la trama urbana i l’entorn natural.

El futur d’aquest espai va ser un dels temes destacats de la sessió plenària del mes de març. La portaveu del grup muncipal d’ERC, Marta Aguilar, va argumetnar el seu vot en contra al·legant que “a la zona es permetran crear grans espais comercials i això suposarà una nova competència per al petit comerç”. La portaveu del PPC, Eva García, va dir que el seu grup seguirà de prop aquest tema perquè “hem tingut males experiències amb altres requalificacions”. L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), va contestar l’oposició dient que de moment només se signa un conveni urbanístic i que “no hi ha cap actuació projectada de moment, perquè hem de tenir en compte els interessos de la propietària dels terrenys”.

Segons estableix el conveni, RTZ Operativa Inmobiliaria 2006 farà la cessió a l’Ajuntament del 10% de l’aprofitament mig urbanístic del polígon d’actuació delimitat per la modificació del PGM i es farà càrrec de la urbanització del sector, conforme amb les previsions del projecte d’urbanització. A més, l’empresa assumirà el cost de la part del futur vial de connexió de la B-30 amb la carretera de la Roca, en el tram entre la N-152a i la intersecció amb la C-17, així com la resta dels vials necessaris per garantir la correcta mobilitat al sector. Un altre acord important és el compromís d’ambdues parts per realitzar tots els esforços necessaris perquè el nou projecte que s’hi desenvolupi generi el màxim nombre possible de llocs de treball, prioritzant les necessitats dels ciutadans de Montcada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari