L’esperat nou ambulatori s’ha posat en marxa aquest matí

El CAP Les Indianes funciona a ple rendiment des d’aquest matí, amb set metges de medicina general, nou infermers i servei d’odontologia

El nou centre d’Atenció Primària (CAP) Les Indianes s’ha posat en marxa aquest matí. L’ambulatori de Pla d’en Coll compta amb una plantilla de set metges de medicina general, dos pediatres, nou infermers, un odontòleg, un auxiliar d’infermeria i set auxiliars administratius. Les instal·lacions tenen més de 1.400 m2 de superfície construïda, distribuïda en dues plantes i amb un pati exterior central que dóna molta llum a la instal·lació i a través del qual s’han situat les sales d’espera. La inauguració oficial del nou ambulatori tindrà lloc divendres (12.30h), amb la presència de la consellera de Salut, Marina Geli, i de l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC).

La manera de concertar visita continua sent l’habitual, trucant al telèfon de Sanitat Respon (902 111 444), i l’horari d’obertura és de 8 a 20h. Les urgències continuaran al CAP de la plaça Lluís Companys. L’entrada en funcionament de l’equipament sanitari, que ha suposat una inversió superior al milió i mig d’euros, implica la descongestió de l’únic CAP que tenia Montcada fins ara, el del centre, que atenia una població de gairebé 33.000 habitants.

El CAP Les Indianes atendrà una població superior als 11.500 habitants que viuen a tot Mas Rampinyo i a Terra Nostra, tot i que està dimensionat per donar servei a les 5.000 persones que en un futur viuran a Mas Duran. Els veïns d’aquestes zones rebran en breu una carta de l’Institut Català de la Salut, en la que se’ls informarà sobre el canvi de metge. De tota manera, no és obligatori passar a un altre facultatiu i si els usuaris volen mantenir l’actual, han de comunicar-ho per escrit.

A nivell d’estructura, a la planta baixa s’ubica el mostrador de recepció, l’arxiu i l’àrea administrativa. També hi ha quatre consultes de medicina general i dues més de pediatria. A la primera planta es troba l’àrea polivalent amb una consulta d’odontologia i una de tractament, cinc consultes –una d’elles per a l’assistent social- una aula d’educació sanitària, despatxos i sales de reunions.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari