L’Hotel d’Entitats de Can Sant Joan es remodelarà l’any vinent

El projecte també preveu obrir el recinte i convertir-lo en un nou parc urbà

Recreació de la façana nord de l'Hotel d'entitats, un cop remodelat

El govern municipal ha presentat a la ciutadania el projecte de remodelació de l’Hotel d’Entitats de Can Sant Joan, que tindrà una doble vessant: la rehabilitació de l’edifici i la urbanització del seu entorn per convertir-lo en un espai públic.

La primera actuació, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, canvia­rà totalment la fesomia de l’edifici, adequant-la a les necessitats actuals. Les obres podrien començar el gener de 2024. La segona fase, encara sense dotació pressupostària, consistirà en l’enderroc de la pista poliesportiva i la tanca que la delimita per crear un nou espai públic obert a tota la població, amb arbres, jocs infantils i zones d’estada. L’objectiu és donar continuïtat a l’eix de vianants del carrer Reixagó.

Valoració dels veïns

La presentació del projecte es va fer ahir la tarda davant de veïns del barri i representants de les entitats i serveis que acull l’equipament –que hauran de ser traslladats a altres espais quan comencin les obres. En general, els assistents van mostrar satisfacció pel projecte, però van manifestar la seva preocupació sobre qui es farà càrrec del manteniment del nou parc. Segons el regidor d’Urbanisme Jordi Sánchez, “la intenció és que l’assumeixi l’AMB, tal com ja fa amb altres parcs de Montcada”.

Un altre dubte que van plantejar els educadors dels serveis com La Muntanyeta Viu és com compaginar l’ús del nou espai públic amb les activitats que s’organitzen per a la canalla dins del recinte, ara tancat. L’alcaldessa Laura Campos (ECP) va anunciar “la redacció d’un pla d’usos per definir aquests aspectes i la propera convocatòria d’un procés participatiu per triar el nou nom de l’equipament un cop sigui reformat”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari