L’interrogant de futur, ‘hub’ de l’electromobilitat o fabricant de furgonetes?

Els comitès d’empresa aposten per propostes grans i sòlides per garantir el procés de reindustrialització i no per la unió de petites empreses

Vista aèria de la planta de Nissan al Pla d'en Coll amb de 74.000 m2
Arxiu

Les alternatives al futur de Nissan passen per crear un nucli de petits projectes de l’electromobilitat o atraure una gran marca per fabricar furgonetes. El procés per reindustrialitzar l'empresa avança amb lentitud. Aquest dimecres, els sindicats han sortit “decebuts” de les propostes de les 17 empreses que han presentat la carta de compromís, confirmant així el seu interès en els actius de Nissan de forma oficial.

Des dels comités d’empresa, la creació d’un grup de petites empreses entorn a l’electromobilitat “no convenç perquè no hi ha ni garanties ni seguretat”, ha explicat el president de la secció de Montcada, Diego Belmonte. “El que volem és que un gran fabricant de vehicles sigui l’autèntic motor de reindustrialització de les plantes de Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada”. Els comités demanen projectes sòlids que no divideixin la plantilla de prop de 1.600 treballadors i que permetin conservar la xarxa de proveïdors que té a tota Catalunya.

Una de les opcions millor contemplada és l’americana Rivian, que té un contracte per fabricar les furgonetes elèctriques d’Amazon als Estats Units i que necessita implantar-se a Europa. Rivian, però, encara no ha signat la carta de compromís i es manté en un segon pla, però segueix amb interès els actius de Nissan, segons fonts properes a la negociació i que ha avançat TV3. Per això, els sindicats han enviat un avís a la dirección de la multinacional nipona: “Nissan ha de donar el  màxim suport per facilitar la transició a la nova activitat i ser transparent amb els actius de la companyia", explica el comunicat de premsa elaborat pels comitès. La propera reunió de la taula de reindustrialització tindrà lloc el 4 de maig.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari