Llum verda a la licitació de les obres d’urbanització de l’Estany de Gallecs

La previsió és que els treballs comencin el pròxim estiu

L'Estany de Gallecs compta amb una seixantena de parcel·les i ocupa 11,8 hectàrees a l'entorn del parc natural i agrícola
Arxiu/Pilar Abián

El Ple ordinari de desembre, celebrat el dia 23, ha aprovat per unanimitat l’expedient de contractació i al procés de licitació per executar les obres d’urbanització de l’Estany de Gallecs. Aquest tràmit suposa un pas mes per a la consolidació del sector, que pertany a Montcada i Reixac i està ubicat al Parc Agroforestal de Gallecs. La previsió és que les obres comencin l’estiu vinent. "Avui donem un pas molt important del procés que ha de culminar amb la consolidació de l’Estany de Gallecs, una de les cinc urbanitzacions amb dèficits urbanístics que hi ha a Montcada i Reixac", va manifestar el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), qui considera que "l’exemple de l’Estany de Gallecs ens marca un model a seguir per regularitzar les zones no consolidades".

La intervenció preveu l’asfaltat dels vials i la creació de voreres, l’arranjament de l’accés al sector des de la carretera C-155, la creació de la xarxa de clavegueram i d’aigua potable i substituir l’actual enllumenat per un de baix consum, soterrant les línies aèries. Al 2019, es van fer les obres per instal·lar una canonada d’aigua entre un dipòsit situat a Palau-solità i Plegamans i l’entrada a la urbanització, una actuació que va costar poc més de 250.000 euros i que van sufragar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el veïnat. El projecte d’urbanització inclou la connexió entre aquesta canonada i cada habitatge.

La urbanització, amb un cost de 2,2 milions d’euros, l’assumiran la seixantena de propietaris del sector. L’11 de desembre passat, l’Ajuntament va participar a l’assemblea veïnal de l’Estany de Gallecs per presentar-los el calendari de pagaments, que es posa en marxa a principi de gener.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari