Llum verda al Centre d’Acollida d’Animals de Barcelona

El projecte permetrà permetrà recuperar l’espai proper al cementiri, ara molt degradat

El Ple de juliol, celebrat ahir dijous, dia 24, ha aprovat el conveni urbanístic –entre els consistoris montcadenc i barceloní– per a la construcció del nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) que es farà en terrenys de Montcada i Reixac, al costat del cementiri de Collserola. L’acord contempla una modificació del Pla General Metropolità per part de l’Ajuntament de Barcelona que ahir va aprovar el consistori montcadenc i que també haurà de ratificar la Generalitat. L’equipament, les obres del qual es preveu que començaran l’any vinent, tindrà una superfície de més de 90.000 m2 i la seva funció serà acollir temporalment els animals de companyia extraviats, abandonats o bé comissats, fins que es pugui gestionar la seva adopció. El centre també estarà vinculat a l’educació i el foment de la tinença responsable d’animals mitjançant el treball amb les escoles i els sectors especialment sensibles, com ara la gent gran i els grups socials més vulnerables.

 

El nou CAACB prestarà també servei al municipi de Montcada i Reixac amb assistència de veterinaris i identificació amb xip, esterilitzacions, vacunacions, recollida i acolliment temporal,  promoció i gestió de les adopcions, localització del propietari i l’aplicació del programa de colònies controlades de gats. El president de l’Àrea Territorial, Juan Parra (PSC), va explicar al Ple que el servei es prestarà de forma més beneficiosa per a Montcada i Reixac des del punt de vista econòmic. L’edil va indicar que portar els animals de companyia extraviats al Centre de Terrassa –on actualment van els animals abandonats detectats al municipi– va costar 50.000 euros al 2013 i que en aquest exercici ja s’han gastat més de 20.000 euros. En aquest sentit, Parra, ha valorat positivament l’acord perquè “permetrà donar un servei més directe al nostre municipi, suposarà l’eliminació del barraquisme que existeix a la zona i recuperar el paisatge d’aquest espai natural, fins ara degradat”. L’Ajuntament de Barcelona aportarà 700.000 euros per a aquestes accions.

 

Fruit de les negociacions entre els dos consistoris també s’ha acordat millorar la connectivitat entre els dos municipis per mitjà d’actuacions als barris fronterers entre Barcelona i Montcada i Reixac. D’una banda, es millorarà l’accés entre els barris de Vallbona i Can Sant Joan. D’aquesta forma, el Consorci del Besòs serà l’encarregat de realitzar un nou Pla Especial de la Muntanyeta de Can Sant Joan i redactarà un projecte de connectivitat entre els dos barris per mitjà del Rec Comtal. D’altra banda, el conveni també estableix que l’Ajuntament de Barcelona s’encarregui de redactar un projecte d’urbanització i millora al torrent del Bosc Llarg, ubicat entre els barris de Can Cuiàs i Ciutat Meridiana. Barcelona aportarà per a aquests altres dos projectes un total de 650.000 euros.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari