Llum verda al projecte executiu de la nova escola bressol de Can Sant Joan

El nou edifici es construirà al recinte de l’IE El Viver i està previst que s’inauguri el curs 2023-2024

En aquests terrenys de l'IE El Viver es construirà el nou edifici de l'EBM Can Sant Joan
Arxiu/ Laura Grau
En aquests terrenys de l'IE El Viver es construirà el nou edifici de l'EBM Can Sant Joan
En aquests terrenys de l'IE El Viver es construirà el nou edifici de l'EBM Can Sant Joan

El Ple de l’Ajuntament ha donat llum verda, amb el suport de tots els grups municipals, a l’aprovació inicial del projecte executiu de la nova escola bressol de Can Sant Joan, que es construirà en el recinte de l’IE El Viver. “Serà el primer centre públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que aculli l’educació de 0 a 16 anys en el mateix espai”, va destacar la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), durant la sessió plenària d’aquest dijous, tot afegint que el barri necessita aquest equipament perquè l’actual edifici presenta greus deficiències. “Hem treballat conjuntament amb les direccions de l’EBM i l’IE per recollir les seves aportacions”, va dir l’edil.

La previsió municipal és que la nova escola bressol sigui una realitat el curs 2023-2024. “Anem a contrarrellotge, però estem treballant perquè estigui enllestit en aquesta data”, va comentar el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), qui va remarcar que el nou centre serà “un edifici emblemàtic, singular i sostenible”.

El cost de les obres pujarà a 1,6 milions d’euros. L’escola es planteja d’una única planta a peu pla amb el pati i la façana principal donarà a l’avinguda de la Unitat. El projecte aposta per una solució estructural lleugera amb pilars de fusta o metàl·lics, plaques fotovoltaiques, un pati a dos nivells i un espai multisensorial, del qual també podran gaudir altres usuaris del municipi.

Aquest projecte ens fa molta il·lusió perquè suposa dignificar l’EBM Can Sant Joan i l’espai de les treballadores. Anem apurats de temps, però farem tot el possible perquè es compleixin els terminis”, va expressar l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), qui confia que el procés de licitació i adjudicació de les obres es desenvolupi amb normalitat donat que en els últims mesos, a causa de la guerra a Ucraïna, alguns concursos queden desertos perquè les empreses tenen dificultats per adquirir els materials de construcció.

Veieu el punt del ple en aquest enllaç

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari