L’MCC i l’Ajuntament defensen conjuntament la instal·lació de la zona taronja al carrer Guadiana

Aquest dijous, es va celebrar una reunió oberta a la ciutadania a l’Abi per parlar d’aquest sistema d’aparcament rotatori que s’aplicarà en el centre, a partir del 25 d’abril

La junta directiva de l'MCC va donar suport a la regidoria durant les seves explicacions
Laura Grau

La regidora de Comerç de l'Ajuntament, Montse Ribera (ERC), va participar ahir al vespre en una reunió convocada per Montcada Centre Comerç (MCC) i l'Associació de Veïns de Montcada Centre a l'Abi per parlar sobre la nova zona taronja que es començarà a aplicar al carrer Guadiana, en el tram entre Rocamora i Bogatell, a partir del 25 d'abril. La instal·lació d'aquest sistema rotatori d'aparcament respon a una demanda que l'MCC li venia plantejant a l'Ajuntament des de feia cin anys. Davant les queixes d'alguns veïns, Ribera va defensar que aquesta mesura és una prova pilot que només afectarà a 52 places, un 14% del total de les 375 que hi ha al carrer Guadiana, i que s'aplica, de forma consensuada amb l'MCC i l'Associació de Veïns, com a solució provisional per millorar els problemes de mobilitat que pateix una zona amb dos col·legis, gran quantitat de comerços i equipaments municipals als que acudeixen ciutadans de diferents barris. En aquest sentit, Ribera va anunciar que, quan a finals de 2017 finalitzi l'actual contracte de concessió de la zona blava, s'iniciarà un procés participatiu per determinat el futur del sistema d'aparcament al municipi. "Aquesta zona taronja és un petit pas que crec que funcionarà per aconseguir una mica de fluïdesa i descongestionar el centre. Ens hem de donar temps i això també ens permetrà valorar si aquest sistema és l'idoni per utilitzar en el futur", va comentar Ribera, qui va fer una crida al civisme per evitar sancions i va deixar clar que l'actual govern és contrari a que s'hagi de pagar per estacionar .

Els responsables de l'MCC van demostrar durant la reunió el seu suport i agraïment a la mesura aplicada per l'Ajuntament. "L'MCC sempre ha estat contrari a la zona blava i al fet d'haver de pagar per aparcar. Hem de promoure la rotació i que no hi hagi aparcaments al carrer que sempre estiguin ocupats pels mateixos vehicles", va dir Manuel Moreno, president de l'MCC que, fins i tot, demana que l'Ajuntament es plantegi crear més zones taronges en el centre en un futur.

La zona taronja, que ja existeix a Mas Rampinyo i Can Sant Joan, es començarà a aplicar al carrer Guadiana a partir del 25 d'abril, de dilluns a divendres, de 8.30 a 13h i de 16 a 20h. Els temps d'estacionament serà d'una hora, que s'indicarà amb un rellotge que es pot recollir de forma gratuïta a l'Ajuntament i que també distribuiran els negocis associats a Montcada Centre Comerç, l'Associació de Botiguers, Comercials i Industrials de Mas Rampinyo i l'Associació de Comerciants de Can Sant Joan. La Policia Local s'encarregarà de vigilar el seu compliment i s'aplicaran multes de 80 euros (40, si es paga dins d'un termini). En relació als problemes que es generen en el moment de l'entrada i la sortida dels dos col·legis que hi ha la zona, el Sagrat Cor i el Reixac, Ribera també va anunciar que la Policia Local impedirà l'entrada de vehicles als carrers Doctor Buixó i Duc de Tetuán en els horaris més problemàtics.

La reunió també va servir per conèixer l'opinió d'alguns veïns que es van mostrar especialment crítics amb aquesta mesura que, segons la seva opinió, complica encara més l'aparcament en una zona que ja està col·lapsada de vehicles. Altres comerciants van reclamar la ampliació de la zona taronja a Pla d'en Coll i que, en situacions esporàdiques, es pogués utilitzar un paper per indicar el moment de l'estacionament sense haver d'utilitzar el rellotge.  

La reunió d'aquest dijous també va servir perquè es donés a conèixer la nova junta de l'MCC que donarà el seu suport al seu president, Manuel Moreno. Jordi Gómez, nou vicepresident de l'MCC, va lloar els avantatges d'aquesta nova zona taronja perquè "hem d'afavorir que la gent d'altres barris pugui venir i que hagi moviment perquè el comerç de Montcada s'està morint a causa de la despoblació que està patint el centre". Gómez va valorar molt positivament la relació actual amb la regidoria de Comerç i va plantejar com a reptes de futur la instal·lació de la Fira de Nadal al carrer Major i l'estudi de mesures per millorar la imatge d'aquest carrer. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari