L’oposició demana la retirada de la taxa per a entitats a l’Espai Poblet de Festa Major

Els grups del PSC, Cs, PdCat, CUP i PP es fan ressò del malestar manifestat per les associacions, que també han demanat la supressió de la quota i l’ampliació del termini per presentar la sol·licitud

José Manuel Velasco, de Diables, va parlar en nom de les entitats afectades per la taxa de l'Espai Poblet

La decisió de l'equip de govern, format per ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada, de cobrar una taxa a les entitats per ocupar l'Espai Poblet durant la Festa Major va ser objecte de fortes crítiques per part de tots els grups de l'oposició a l'apartat de precs i preguntes de la sessió plenària del mes d'abril, celebrada ahir la tarda. El grup majoritari a l'oposició, el PSC, no s'explica que el govern no hagi consensuat prèviament amb les entitats el canvi de la normativa, "que, en lloc de facilitar la feina de les entitats, sembla que vulgui posar-hi traves", va dir la portaveu socialista, Carme Porro, qui va preguntar al govern si també cobrarà quotes a les entitats que posin parada en altres esdeveniments que se celebrin a partir d'ara a Montcada i Reixac. El portaveu de Cs, David Gerboles, va tornar a demanar al govern –dos dies abans ho va fer en un comunicat de premsa– que es replantegés la mesura "perquè hem de tenir present que les entitats hi col·laboren d'una forma altruista". El portaveu del PdCat, Joan Carles Paredes, va preguntar al govern si, finalment, aplicarà la taxa i, si ho fa, a què destinarà els ingressos que obtingui. La CUP va ser el grup més crític, recordant que dos dels partits actualment en el govern, ICV-EUiA i ERC, es van oposar a la instauració de la taxa que ja va intentar l'anterior govern socioconvergent. "Per això ens sembla vergonyós que sigui precisament aquest govern el que ara la vulgui aplicar", va afegir el portaveu cupaire, Gonzalo García, crític també amb la incapacitat del govern per reunir-se amb les entitats per consensuar la normativa i recollir millores per al bon funcionament de l'Espai Poblet. La portaveu del PP, Eva García, considera que "la taxa perjudica les entitats que volen participar a la festa" i va preguntar si té alguna altra finalitat que no sigui recaptatòria. 

En l'apartat de precs i preguntes del públic, van intervenir dues persones en nom de les entitats. Rafa Ruiz, de la Unió Musical Montcada, va transmetre la indignació dels col·lectius davant la normativa que posa en evidència "la manca de sensibilitat d'aquest govern, instaurant de forma unilateral i sense comptar amb les entitat, una taxa inoportuna i injusta". Per tot això, va demanar la retirada de la taxa, l'ampliació del termini per presentar les sol·licituds fins al 2 de maig –només s'havia donat una setmana de termini– i una reunió exprés amb la Regidoria de Cultura i Patrimoni per debatre les bases i aclarir alguns articles que consideren "ambigus". José Manuel Velasco, de la colla de Drac i Diables de Can Sant Joan, també va mostrar la seva perplexitat "perquè el govern no hagi comptat amb les entitats a l'hora de modificar les bases d'un dels actes més participatius de la Festa Major que, precisament, va néixer al 2009 impulsat pel teixit associatiu i, que després, l'Ajuntament va incorporar al programa oficial".

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari