L’ordenança de culte i un aval a Montcada Òptima centren el debat del Ple de setembre

La sessió també va aprovar el text refós del Pla de Millora Urbana del sector Valentine

El text de l’ordenança reguladora de centres de culte es va aprovar definitivament ahir, al Ple de setembre, amb el debat de nou damunt la taula. L’equip de govern ha incorporat parcialment les al·legacions que durant l’estiu el Partit Popular i ICV-EUiA van presentar al text, que s’havia aprovat inicialment al Ple de juliol. L’ordenança es va aprovar amb l’abstenció dels ecosocialistes i Esquerra i amb el vot en contra del Partit Popular, tot i que el govern havia acceptat algunes de les seves peticions. L’ordenança reguladora de centres de culte recull les recomanacions del PP sobre l’amplada dels carrers on han d’estar ubicats els centres de culte i les dimensions de les façanes que han de tenir aquests espais, així com la possibilitat que equipaments com tanatoris, cementiris o hospitals puguin tenir un lloc de culte. D’ICV-EUiA, el govern ha recollit l’ampliació de places d’aparcament reservades a les persones que assisteixin a aquests centres. En canvi, no s’ha acceptat una proposta de modificació de la distància mínima que hi ha d’haver entre dos centres de culte, que provenia tant del PP com dels ecosocialistes.

El president de l’Àrea de Política Territorial, Jordi Climent (PSC), ha explicat que les al·legacions que ha recollit el govern “són les que respecten el descans dels veïns i no els treuen tampoc espais per aparcar”. La portaveu del grup popular, Eva García, va agrair al govern que hagués acceptat algunes al·legacions de la seva formació però va votar de nou en contra de l’ordenança perquè “no s’ha modificat la distància que ha d’haver entre dos centres de culte”, fixada en 150 metres, ni la distància entre un d’aquests espais i un local amb molta concurrència o un establiment comercial, que és de 400 metres. García considera que “aquesta ordenança és absurda i, a més, mai es podrà posar a la pràctica”. Esquerra es va abstenir en aquest punt perquè està a l’espera que la Generalitat reguli els centres de culte i perquè considera que el text és molt restrictiu amb la instal·lació d’un local de seguidors d’alguna religió que no sigui la catòlica.

Un punt altre punt que ahir que va generar també debat va ser un aval que dóna l’Ajuntament a l’empresa pública Montcada Òptima, de més de 110.000 euros, per tal que la societat pugui adquirir quatre places d’aparcament públiques que són de l’altra societat pública, Montcada Societat Municipal, una organització que l’Ajuntament vol tancar. Les quatre places d’aparcament estan situades a l’edifici de pisos públics que Montcada Societat Municipal ha construït al carrer Ripoll i ara es posen de nou a la venda. L’alcalde, César Arrizabalaga (PSC) va explicar que l’objectiu de Montcada Societat Municipal havia estat construir aquest bloc de pisos i que ara “no té sentit que l’Ajuntament mantingui dues empreses públiques per a objectius similars”. El punt es va aprovar amb els vots a favor del Partit Popular i en contra d’ICV-EUiA i Esquerra. La portaveu republicana, Marta Aguilar, creu que si ambdues empreses són de capital totalment públic, “no cal fer tants tràmits per traspassar els aparcaments”. Segons Aguilar, “el govern necessita fer una operació per endeutar Montcada Societat Municipal i així, tancar-la”.

En l’apartat de l’Àrea Econòmica, el Ple va aprovar un expedient de modificació de crèdits per, entre d’altres projectes, avalar Montcada Òptima amb 150.000 euros per rehabilitar la Casa Larratea, l’antiga cerveseria d’hivern del carrer Montiu. En aquest equipament s’ubicaran les oficines de Montcada Òptima i de la Regidoria d’Habitatge. L’alcalde va avançar que en aquest espai també s’instal·larà l’oficina tècnica que l’empresa Adif posarà en marxa sobre les obres de la línia d’alta velocitat. El Ple també va aprovar la incorporació d’alguns tecnicismes exigits per la Generalitat per aprovar el text refós del Pla de Millora Urbana a l’àmbit de Valentine, un tràmit que té com a objectiu ordenar l’espai que s’alliberarà a la Ribera amb el trasllat de la fàbrica de pintures a Can Milans i ubicar els pisos de protecció oficial i preu concertat, els equipaments i les zones verdes que es construiran quan es posi en marxa el nou projecte urbanístic al barri. La sessió també va donar un pas més per convertir l’antic magatzem municipal, ubicat a la plaça Joan Fuster de Pla d’en Coll, en dotze pisos d’habitatge protegit per a persones amb discapacitats. També es van designar els representants polítics i tècnics del Consorci per a la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, el Pla d’actuació per la millora de l’aire i la Xarxa de Ciutat Saludables de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari