Los lunes al sol difondrà la marxa contra l’atur coincidint amb l’1 de Maig

La mobilització d’enguany reivindica l’ocupació de qualitat i la protecció social

La Plataforma Social Los lunes al Sol participarà demà a la manifestació de Barcelona convocada pels sindicats CCOO i UGT amb motiu de l’1 de maig. El col·lectiu aprofitarà la mobilització per fer difusió de la segona marxa per l’ocupació digna i contra l’atur i la precarietat laboral, que 25 col·lectius catalans –sindicats, partits polítics i entitats de caire social– volen dur a terme a l’octubre per tot el territori català. Com a prèvia, Los lunes al sol organitzarà una mobilització al juny de menor intensitat a diverses poblacions de la comarca. La concentració a la ciutat comtal tindrà lloc a la cruïlla entre la ronda de Sant Pere i passeig de Gràcia, a les 11.30h.

 

El manifest unitari de la mobilització del Dia del Treballador 2010 té com a lema ‘Per l’ocupació de qualitat i la protecció social’. El text consensuat pels dos sindicats diu que, davant els efectes e la crisi financera i econòmica mundial, es reivindica un nou model de govern que “garanteixi que el sistema financer estigui al servei de l’economia productiva, amb més controls sobre l’economia especulativa i els grups d’inversió privats”. El document indica que la crisi, a Espanya i a Catalunya, té característiques específiques derivades d’un model productiu “que ha crescut gràcies a la bombolla immobiliària i a la competitivitat en baixos salaris i precarietat”, que, com a conseqüència han comportat “atur, especialment per als joves, expedients de regulació d’ocupació i el tancament d’empreses”.

 

El text diu que “és necessària la reforma del nostre sistema fiscal, cada vegada és injust i insuficient” i que “cal recuperar l’impost de patrimoni sobre les grans fortunes, augmentar la tributació de les rendes altes i impulsar un veritable pla d’actuació de lluita contra el frau fiscal”. CCOO i UGT reiteren el seu suport “al sistema públic de pensions i el rebuig a l’allargament obligatori de l’edat de jubilació”. Al manifest, els sindicats també es reafirmen en la defensa de l’autogovern de Catalunya i del seu Estatut “com a instrument necessari per al desenvolupament d’una societat oberta, democràtica i cohesionada”.

Seccions:

Deixa un comentari