M. Elena Pérez, alcaldessa amb els vots del PSC i CiU

La reedició del pacte fa que ICV-EUiA retiri el suport a la candidata socialista que havia anunciat inicialment

Maria Elena Pérez serà l'alcaldessa durant els propers quatre anys
Com a regidor de més edat, Joan Maresma ha estat l'encarregat de comptar els vots
Tots els regidors s'han fet una foto de família a la Sala Institucional

 

La socialista Maria Elena Pérez ha estat proclamada alcaldessa de Montcada i Reixac en el Ple de constitució de l’Ajuntament que s’ha fet aquest matí gràcies al suport de CiU, fet que li ha permès tenir la majoria suficient –12 regidors, 7 del PSC i 5 de CiU– per encapçalar el govern durant els propers quatre anys. La resta de partits en l’oposició, ICV-EUiA (4 regidors), PPC (3), Ciutadans (1) i Esquerra (1), no han donat el seu suport a la candidata socialista i han optat per votar els seus respectius candidats.

El grup ecosocialista, que havia anunciat el seu suport a Pérez abans de conèixer la notícia del pacte, ha estat especialment crític amb la decisió del PSC que, segons el portaveu Josep M. González, “respon a interessos partidistes i supramunicipals per sobre dels interessos de la ciutadania”. També ha criticat el pacte amb una formació que està promovent, des del govern de la Generalitat, “fortes retallades en el sector dels serveis públics”. Per a la portaveu del PPC, Eva García, el pacte sociovergent “ha estat un pur repartiment de sous i cadires, perquè PSC i CiU porten 12 anys tapant-se les vergonyes mútuament”, en referència a operacions urbanístiques com la de la zona 21, els terrenys de Valentine i les derivacions del cas Pretòria. La portaveu de Ciutadans, Carmen Romero, una de les 8 noves incorporacions al Ple, s’ha mostrat disposada a col·laborar amb el nou govern “sempre i quan impulsi polítiques beneficioses per a la ciutadania”. Per part d’Esquerra, la regidora Marta Aguilar ha fet una reflexió sobre el descrèdit del món de la política i la necessitat de retonar-li la dignitat que es mereix, “perquè no tots els polítics ni tots els partits són iguals”. Aguilar s’ha votat a si mateixa. “Tenim la voluntat de col·laborar amb el govern fent una oposició constructiva, no combregarem amb rodes de molí”, ha dit.

El portaveu de CiU, Joan Carles Paredes, ha defensat la feina feta al govern de coalició amb el PSC i ha manifestat la necessitat de continuar treballar plegats per afrontar una nova etapa i assumir els reptes que planteja el context de crisi. “Per aconseguir-ho necessitem un govern fort i, com segona força política del municipi, donem suport a M. Elena Pérez”, ha conclós. Carmen Porro, en nom del PSC, ha donat la benvinguda als regidors que s’han incorporat de nou al Ple i ha manifestat “la voluntat de governar per a tots els montcadencs i engegar actuacions que donin resposta a les demandes de la ciutadania”.

Després de prometre el càrrec d’alcaldessa i prendre possessió del bastó de comandament que li ha lliurat Joan Maresma, com a regidor de més edat, M. Elena Pérez, ha fet un discurs conciliador, rescatant el lema de la campanya socialista ‘Tots fem Montcada’, “aquesta és la clau per seguir progressant, a més de treballar amb rigor, honestedat, transparència i constància”. El Ple ha acabat amb el Cant dels Segadors.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari