M.Elena Pérez: “Tinc la formació i l’afany suficient per liderar el govern”

La nova alcaldessa ha pres possessió del nou càrrec enmig de les crítiques de l’oposició, que han qüestionat el procés de relleu

“Constància, transparència, honestedat i treball” són les paraules amb què ha resumit el tarannà de la seva futura acció de govern la primera dona en la història que assumeix l’Alcaldia de Montcada i Reixac, la socialista Maria Elena Pérez, que ha pres possessió del seu càrrec aquesta tarda en el decurs del ple extraordinari d’investidura. Pérez, de 32 anys i llicenciada en Història, ha estat escollida per majoria absoluta gràcies als vots del PSC i el seu soci de govern, CiU. Els grups municipals en l’oposició, ICV-EUiA, PPC i Esquerra, han optat per presentar el seu propi candidat, mostrant així el seu desacord amb l’elecció d’una persona que, tot i formar part de la llista electoral del PSC –ocupava el lloc número 15- ni tan sols ha exercit la tasca de regidora, càrrec que ha jurat durant el ple, prèviament al d’alcaldessa, tal com marca el reglament.

 

En el seu discurs, Pérez ha remarcat que tot i la seva joventut, té “la formació i l’afany suficient per tirar endavant l’acció de govern” i ha reivindicat la seva experiència en l’àmbit municipal com a tècnica de la Regidoria de Cooperació i Solidaritat i la seva tasca com a secretària d’organització de l’Agrupació local del PSC i membre de l’executiva de la Federació socialista del Vallès Occidental-Sud. La nova alcaldessa ha dedicat unes paraules d’agraïment al seu antecessor, César Arrizabalaga, als seus companys de partit i al seu soci de govern, CiU. També ha estès la mà cap a l’oposició, destacant el seu paper de control de la gestió de govern, i ha demanat la participació de la ciutadania “en el camí cap a la construcció d’una Montcada per a les persones”, fent polítiques d’inclusió social, cíviques i solidàries.

 

Abans de procedir a les votacions que han donat com a resultat l’elecció de Pérez com a nova alcadessa, hi ha hagut un torn de paraules de tots els grups municipals. En nom del grup majoritari a l’oposició, ICV-EUiA, Alba De Lamo ha donat suport al candidat de la seva coalició Josep M. González i ha expressat els seus dubtes sobre la possibilitat que hi hagi un canvi real en les formes i les actituds de govern, “que tant desencís han creat en la ciutadania, especialment pel que fa a la falta de participació”.  La portaveu del PPC, Eva García, tampoc no ha donat suport a la candidata socialista definint com a “situació anormal i insòlita” el fet que la nova alcaldessa no hagi estat escollida pels ciutadans, “sinó imposada per les instàncies superiors del PSC, que han menyspreat els regidors”-ha afegit. García ha criticat que l’alcaldesa no hagi fet cap reunió prèvia amb l’oposició per avançar el seu projecte de govern, “no és una forma elegant de començar”, ha conclós. La portaveu d’Esquerra, Marta Aguilar, considera que el PSC ha anteposat els interessos partidistes als interessos de Montcada i ha criticat el seu soci de govern, CiU, per permetre-ho “només per mantenir la cadira”. També ha manifestat el seu escepticisme sobre la possibilitat que les coses canviïn:”Potser canviaran les formes, però continuarà sent un govern amant d’equipaments que hipotequen les finances municipals”. Per tot això, Aguilar ha presentat la seva candidatura en lloc de votar la de Pérez.

 

Davant de les crítiques de l’oposició, el portaveu del grup socialista, Carles Guijarro, ha sortit en defensa de la nova alcaldessa a qui ha adreçat unes paraules d’ànims en la seva nova responsabilitat, destacant el fet que per primera vegada una dona presidirà el govern de Montcada. L’edil també ha recordat els principis fundadors que van guiar la fundació del partit l’any 1932: “Des de llavors ha plogut molt però  encara creiem en la necessitat de treballar per una societat més igualitària tal com farà M. Elena”, ha afegit.

 

L’únic grup municipal, a banda del PSC, que ha votat a favor de la candidata socialista és CiU. El portaveu, Joan Carles Paredes, ha mostrat el seu suport a l’acord a què van arribar amb el PSC al principi del mandat i ha donat una missatge de futur: “No podem quedar-nos en debats estèrils, amb M. Elena Pérez comença una nova etapa en què CiU continuarà garantint l’estabilitat i la governabilitat”.

 

El Ple ha congregat més d’un centenar de persones repartides entre la sala de plens i la sala institucional –on s’ha instal·lat una televisió per seguir la cerimònia-, i ha comptat amb l’assistència de nombroses personalitats com el secretari d’UGT a Catalunya, Josep M. Álvarez, i diversos alcaldes i alcadesses socialistes dels municipis del voltant.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari