Malestar pel trasllat del 6 al 8 del primer festiu d’obertura comercial

Alguns establiments, crítics amb la decisió de l’Ajuntament

Javi Anbi

Diversos comerços del carrer Major han mostrat el seu malestar amb l’Ajuntament per haver traslladat del 6 al 8 de desembre el primer festiu d’obertura comercial amb motiu de la campanya de Nadal. Els comerciants argumenten que preferien obrir diumenge perquè la població no pot marxar a d’altres municipis a causa del confinament perimetral. Creiem que era millor opció, ja que hi ha molta gent al carrer que surt a passejar”, ha comentat Helena Abril, propietària de la botiga AmbHac i presidenta de l’entitat Montcada Centre Comerç (MCC). En aquest sentit també s’ha manifestat la propietària de l’establiment Reyes de Palacio, Miriam Gómez, qui opina que “un diumenge al matí el carrer Major té força ambient i podríem haver aprofitat aquesta situació per afavorir el comerç local”.

Abril també s’ha mostrat crítica amb l’Ajuntament “perquè ha traslladat la data de manera unilateral. Dijous passat ens va preguntar quin dia volíem obrir, però la nostra sorpresa va ser que ja ho havia notificat a la Generalitat abans de rebre la nostra resposta”, ha explicat la propietària de la botiga de roba AmbHac. Per la seva banda, Gómez assegura que el consistori no ha comunicat oficialment la decisió als comerços de la ciutat: Nosaltres vam obrir diumenge, però va venir la Policia Local i ens va informar que no estàvem autoritzats, però després vam veure que hi havia altres establiments amb la persiana aixecada

La Regidoria de Comerç no s'ha pronunciat encara sobre el tema. D'altra banda, el PSC i les JSC han donat suport als arguments del comerç a través de les seves xarxes socials. El principal grup a l'oposició qualifica d'"incoherent" la decisió municipal i lamenta que s'hagi pres "sense consens".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari