Maresma: ‘No seré el cap de llista de CiU a les properes eleccions’

L’edil vol passar a un segon pla dins de la coalició, que ja anunciat l’inici del procediment per triar el nou candidat

Maresma, a l'esquerra de la imatge, acompanyat de Remesar
Pilar Abián

Joan Maresma no serà el cap de llista de CiU a les properes eleccions municipals. L’edil ho ha anunciat aquest matí, a la seu de CDC, acompanyat pel president del partit, Daniel Remesar. “La decisió ha estat personal i meditada; de fet, ja la vaig comunicar fa dos anys a la direcció”, ha explicat Maresma. L’actual portaveu del grup municipal de CiU s’ha mostrat també convençut que cal un canvi. “És necessari i serà positiu per a la coalició a nivell local”, ha dit. No obstant això, Maresma ha deixat clar que no deixa la política i que continuarà a disposició del partit, tant a l’àmbit municipal com nacional. “Encara no estic en edat de jubilar-me i seguiré treballant, tot i que des d’una segona línia”, ha puntualitzat.

Respecte la possibilitat de formar part de la llista de CiU a les municipals, Maresma ha dit que la decisió la prendrà la coalició i que ara el seu compromís és liderar el grup municipal fins als propers comicis per garantir la governabilitat i complir els objectius fixats en aquest mandat.

 

 

Líder històric

 

“Substituir Joan Maresma com a candidat de CiU és tot un repte”, ha reconegut Remesar tot afegint que, des que l’edil va anunciar la seva decisió, el partit està treballant per trobar el millor substitut. Sense avançar cap nom, el president del CDC ha dit que ja té a punt la seva proposta: “Serà una persona capacitada, amb ganes de treballar i que comparteixi els nostres objectius”. Ara Remesar traslladarà el nom de l’alcaldable a l’executiva i, si aquesta l’accepta, se sotmetrà a l’aprovació de l’assemblea. El procediment es farà en breu ja que el nom del candidat es farà públic abans de la data de la consulta sobiranista, el 9 de novembre.

Remesar ha aprofitat l’anunci de Maresma de no repetir com a cap de llista per agrair el treball de l’edil que ha encapçalat en set ocasions la llista de la coalició nacionalista sent el regidor més veterà del consistori. Des del 1999, amb l’entrada de CiU al govern, en coalició amb el PSC, Maresma ocupa la presidència de l’Àrea Econòmica.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari