Maresma proposa bonificar les empreses que s’instal·lin al municipi o contractin aturats

El president de l’Àrea Econòmica demana unir esforços per reactivar l’economia local

Joan Maresma durant la xerrada que va fer dimarts a l'Auditori
Pilar Abián

El president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma (CiU), proposa incentivar fiscalment les empreses del municipi que contractin aturats locals i bonificar les noves firmes que s’instal·lin a la ciutat. L’edil també considera que cal apostar per fer un Parc tecnològic que pugui actuar a mig i llarg termini com a pol d’atracció de negocis emergents. Maresma va presentar aquestes i altres propostes en una conferència ahir al vespre a l’Auditori en què va estar acompanyat de l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), i d’altres membres del govern.

L’edil va començar repassant la gestió que PSC i CiU han fet al llarg de 14 anys de pacte. La primera etapa, que va emmarcar entre els anys 2000 i 2010, la va qüalificar com la del procés de modernització de la ciutat durant la qual es va dur a terme la construcció d’equipaments socials, cívics i esportius “de primer qualitat”, va assenyalar.

A continuació, Maresma va parlar d’una segona etapa (2011-2013), marcada per l’accentuació de la crisi i en què, va dir, la prioritat van passar a ser les persones: “Calia donar resposta a les necessitats bàsiques de la gent i, especialment, a les dels més vulnerables”. Com a mostra d’aquest gir adoptat pel govern, el president de l’Àrea Econòmica va enumerar tots els serveis d’assistència que s’han posat en marxa o s’han potenciat en aquest mandat i va afirmar que en l’actualitat, 1 de cada 3 euros del pressupost municipal es destina a l’Àrea Social.

 

Futur

Un cop analitzat el camí fet fins ara, Maresma va parlar del futur. “L’acte d’avui –va dir-  no és electoral, és una invitació a reflexionar sobre el que podem fer, entre tots, per resoldre els problemes que tenim”. L’edil va qualificar l’actual situació d’“emergència nacional”, no obstant això, també va afegir que hi ha sectors econòmics que funcionen i que cal potenciar, sobretot en clau local. “Tenim 3.500 aturats i urgeix fer un programa de xoc”, va dir, tot afegint que Montcada i Reixac es troba en una ubicació estratègica immillorable, al costat de Barcelona, i que disposa de polígons amb gran potencialitat. En aquesta línia, Maresma va fer diferents propostes per dinamitzar el teixit industrial: “Amb l’ajuda de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hem d’apostar pels Parcs tecnològics, fer un nou Pla d’usos industrials i actuacions per modernitzar els nostres polígons per tal que puguin acollir indústries emergents”. Pel que fa a la creació d’ocupació, el president de l’Àrea Econòmica va afirmar que les finances de l’Ajuntament permeten obrir la via de fer bonificacions fiscals a les empreses del municipi que contractin treballadors en atur de la localitat. També va proposar bonificar a través de l’IAE les firmes que s’instal·lin a la ciutat, ajudar amb microcrèdits els emprenedors i agilitar les tramitacions burocràtiques amb la creació d’una finestreta única. Per als aturats majors de 50 anys de llarga durada, l’edil va parlar de promoure fórmules de contractació des del sector públic en la línia dels plans d’ocupació que s’estan fent amb l’AMB.

 

Maresma va assegurar que el govern no estalviarà esforços per estudiar totes les vies possibles per reactivar l’economia encara que algunes puguin semblar agosserades. En aquest sentit, es va referir a provar la possible obertura del carrer Major en horari de tarda d’octubre a març -com demanen els comerciants- i a apostar pel foment del turisme potenciant que la Casa de les Aigües entri a formar part de la Ruta del modernisme industrial.

El president de l’Àrea Econòmica va cloure l’acte fent una crida a la unió de les administracions, les entitats i la ciutadania per assentar les bases de la recuperació econòmica: “No ens podem permetre el luxe de discrepar, hem de remar tots en la mateixa direcció i, com a govern, no demanem sacrificis, sinó esforç i treball”.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari