Maria Elena Pérez insisteix davant la Comissió d’Investigació que no va rebre pressions dels germans Bustos

L’exalcaldessa ha comparegut durant prop de dues hores per respondre les preguntes dels diputats

La compareixença de María Elena Pérez ha estat transmesa en directe pel canal 324
Pilar Abián

L'exalcaldessa María Elena Pérez –inhabilitada durant set anys com a càrrec públic per prevaricació– ha comparegut aquest dilluns a la Comissió d'Investigació del Parlament de Catalunya, a la qual havia estat citada, juntament amb la resta d'encausats per la peça cinquena del cas Mercuri: l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, el seu germà i exregidor del consistori sabadellenc, Francisco Bustos, i l’exsecretari d’organització del PSC, Daniel Fernández. Pérez ha estat l'última a respondre les preguntes dels diputats, a partir de les 21.15h i durant prop de dues hores. La d'avui ha estat la primera i única vegada que l'exalcaldessa ha aparegut públicament per parlar sobre la peça cinquena del cas Mercuri des que al setembre del 2014 deixés l'Alcaldia, inicialment per motius de salut i posteriorment, per la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Quant al procés de selecció que el consistori va seguir per ocupar el càrrec de la direcció de l’Àrea de Política Territorial, Pérez ha dit que es va optar per un procediment novedós, proposat pel cap de Recursos Humans, que tenia com a objectiu ser obert i transparent. L’exalcaldessa ha insistit que no va rebre cap pressió ni es va sentir assetjada pels germans Bustos ni per l'exdiputat Fernández perquè contractés l’exalt càrrec del tripartit Carmina Llumà i que la decisió la va prendre personalment després de valorar el seu currículum. “Tenia –va dir- força experiència i els coneixements tècnics necessaris per afrontar els greus problemes de planejament i d’urbanisme que requeria l’Ajuntament”. Aquesta  explicació, però, ha estat questionada per la majoria dels diputats que han posat en dubte la seva credibilitat argumentant que la sentència del TSJC considera provat que Pérez va actuar al marge del tribunal de selecció pressionada pels seus companys de partit. Les converses telefòniques enregistrades en el marc de l’operació del cas Mercuri entre els germans Bustos i Fernández han estat uns dels recursos més utilitzats pels parlamentaris per avalar l’existència d’aquest assetjament. Preguntada per la seva opinió al respecte de les trucades, l’exedil entén que van ser pura façana i teatre -com ha declarat Fernández- i ha manifestat sentir "vergonya i fàstic" dels comentaris despectius sobre la seva persona: "Són declaracions desafortunades i estic molt decebuda amb aquests companys”.

 

Connexions amb Sabadell

Durant la seva compareixença, Pérez s’ha desmarcat contínuament del germans Bustos, amb qui asegura tenir una mala relació, i ha negat que la patrocinessin per arribar a l’Alcaldia l’any 2010, arran la dimissió de l’anterior alcalde, el també socialista César Arrizabalaga. Aleshores no era ni tan sols regidora del consistori i cinc membres de la llista van haver de renunciar a ocupar la plaça d’edil perquè pogués ser nomenada alcaldessa. “La decisió es va prendre a la direcció del partit, al carrer Nicaragua i no a Sabadell, i va ser ratificada per l’assemblea de l’agrupació”, ha manifestat Pérez qui desconeix el per què el PSC va optar per la seva persona per assumir l’Alcaldia descartant els 8 regidors que aleshores tenia el partit.

Seccions:

Deixa un comentari