Marina Geli presenta a Montcada el pla funcional del futur hospital

La consellera de Salut es compromet a accelerar el màxim possible el procés de construcció de l’equipament sanitari

La consellera de Salut, Marina Geli, ha reiterat aquest matí el compromís de la Generalitat de construir l’hospital Ernest Lluch el més aviat possible fixant el 2009 com a data de col·locació de la primera pedra, encara que sense especificar en quin mes de l’any. Geli ha estat avui a Montcada i Reixac convidada pels alcaldes de la Mancomunitat que formen Montcada, Cerdanyola i Ripollet, per presentar el Pla funcional del futur equipament sanitari que s’edificarà als terrenys de l’antiga fàbrica Redosa, a Terra Nostra, al costat de N-150. La presentació s’ha fet a la Casa de la Vila perquè l’alcalde montcadenc, César Arrizabalaga (PSC), és el president de torn de la Mancomunitat.

La consellera ha justificat que “el retard l’inici del projecte ha estat motivat per la requalificació dels terrenys on s’ubicarà l’hospital i per la complexitat del centre sanitari que inicialment es va pensar per a una població potencial de 150.000 habitants i finalment estarà dimensionat per a 200.000 mil usuaris”.

Geli ha confirmat que el centre disposarà de serveis ambulatoris de totes les especialitats amb consultes externes, gabinets de diagnòstics, hospital de dia i cirurgia ambulatòria major i menor i un potent servei d’urgències. Tots aquests serveis, de fet, ja estaven previstos en el primer Pla Director. Ara, en una segona revisió del document, s’ha afegit noves prestacions. L’hospital disposarà de quiròfans de cirurgia major i menor, sales de part, diàlisi i rehabilitació. Els serveis de diagnòstic per la imatge incorporen el TAC i la Resonància Magnètica i l’hospitalització en el centre podrà ser de curta estada, convencional o de mitja estada, pensant especialment en malalts crònics amb diferents patologies.

Després de la intervenció de la consellera de Salut, l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha qualificat la jornada d’avui com a “històrica”, equiparant el compromís adquirit pel Geli a l’acte de col·locació de la primera pedra del futur hospital. Quant a la cessió dels terrenys, l’edil ha assegurat que es podrà fer efectiva el proper mes de juny. La consellera de Salut, per la seva banda, ha assenyalat que la construcció del futur hospital costarà prop de 80 milions d’euros i ha assegurat que al llarg del 2008 es farà el concurs d’idees sobre el centre i l’avantprojecte, per tal que al 2009 es pugui posar la primera pedra i donar pas a l’inici de les obres.

Geli ha reiterat aquest mateix compromís a la vintena de veïns que s’ha concentrat davant de la Casa de la Vila per reclamar que les obres comencin ja. Els manifestants formaven part de la Plataforma per la defensa de la sanitat pública i de qualitat que agrupa veïns de Montcada, Cerdanyola i Ripollet.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari