Marta Aguilar no optarà a la reelecció com a candidata d’ERC

La regidora republicana marxarà per convicció, entenent que els càrrecs s’han de renovar

Marta Aguilar, durant una intervenció en el Ple de l'Ajuntament
laveu.cat

Marta Aguilar, regidora d’ERC des del 2000, ha anunciat que no es presentarà a la reelecció les properes eleccions municipals. El partit decidirà properament en assemblea qui serà el nou candidat als comicis. L’edil ha explicat a La Veu els motius de la seva renúncia que va anunciar a l’últim escrit de portaveus.

-Ha estat una decisió personal o de partit?

Totalment personal. Sóc del parer que els mandats haurien d’estar limitats. No pot ser que la gent es perpetui als càrrecs, això s’ha de regular. De fet, volia donar el pas a final de l’anterior mandat però vaig decidir seguir perquè estava a l’oposició.

-Considera que la seva etapa ja està exhaurida?

No em sento cremada ni molt menys. Contràriament, reconec que em costa haver de marxar perquè m’agrada molt el que faig. Per a mi no és cap esforç dedicar-me a la política. Si marxo és per convicció tant personal com del partit que, encara que no ho té incorporat al reglament intern, també aposta per la renovació dels càrrecs.

-Marxarà en un moment dolç per a ERC tenint en compte els resultats de les europees en què va ser la segona força més votada, una fita històrica.

Així és, ara que podríem optar a estar al govern i que em sento preparada després dels anys que porto a l’Ajuntament és quan decideixo deixar pas a altres companys. Però insisteixo, la decisió està presa.

-Com valora la seva experiència com a regidora?

Hi ha hagut moments de tot, bons i dolents. En general em sento satisfeta perquè molts dels posicionaments que he defensat en el Ple, fins i tot en època de vaques grasses, quan es gastava sense mesura, s’ha demostrat que eren encertats.

-Què n’opina del descrèdit que hi ha cap a la classe política?

Que els partits hem d’aprendre la lliçó i apostar per un procés de regeneració interna.

Seccions:

Deixa un comentari