Mas Duran podria acollir la construcció de nous habitatges protegits

Montcada, inclosa a la llista de les àrees estratègiques que ha fixat la Generalitat en el marc del Pacte Nacional per a l’Habitatge

Montcada i Reixac podria acollir una de les 100 àrees residencials estratègiques (ARE) que la Generalitat preveu desenvolupar a Catalunya per posar en el mercat per la via ràpida prop de 50.000 habitatges dels quals el 50% serien de protecció oficial. El municipi apareix al llistat de zones seleccionades per desenvolupar un dels projectes inclosos al Pacte Nacional per a l’Habitatge que avui presenta el govern autonòmic. L’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, ha reconegut que hi ha hagut contactes amb la Generalitat en aquest sentit i ha avançat que els pisos es podrien construir al sector de Mas Duran. No obstant això, l’edil ha mostrat cautela i ha dit que “perquè l’Ajuntament doni el vist-i-plau a ampliar el sostre habitable al sector de Mas Duran, s’ha de garantir que el projecte significarà un salt qualitatiu per a la ciutat”.

La creació de cent ARE a tot Catalunya forma part del pla que impulsa la Generalitat a través del Pacte Nacional per a l’Habitatge i que avui presenten oficialment el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar. Aquestes àrees residencials tindran com a particularitat que un 50% dels pisos que s’hi faran seran de protecció oficial, i que tots els tràmits urbanístics s’acceleraran perquè, des que es comenci una promoció fins que s’acabi, passin com a molt cinc anys. La gestió dels terrenys serà conjunta entre l’Ajuntament i l’Incasòl i la construcció, serà privada.

La comissió d’Urbanisme de Catalunya ha aprovat el document d’objectius de les ARE i s’han definit 80 a tot el territori arribant a un acord amb uns 50 municipis, entre els quals hi ha Montcada i Reixac, segons va confirmar ahir en primicia Arrizabalaga. En una trobada amb la premsa, l’edil també va avançar que els terrenys susceptibles per desenvolupar el projecte són a Mas Duran i pertanyen a l’INCASÒL i a privats. “Ara bé, per donar llum verda a l’edificació, l’Ajuntament vol garanties que no s’ocuparà més d’un 10% de les 400 hectàrees amb què compta el sector, que es respectarà el corredor verd que connecta el Pla de Reixac amb el Vallès Oriental i que es construiran els equipaments necessaris per donar servei a la població”, va puntualitzar l’alcalde.

El govern local aposta perquè la promoció de pisos protegits que promou la Generalitat a Mas Duran crei trama urbana fins a la urbanització de Can Pomada. Tot i que encara no se sap quants habitatges s’hi podrien construir, Arrizabalaga considera que augmentar el sostre d’habitants –que l’Ajuntament fixa, ara per ara, en 40.000 veïns– és una decisió que s’ha de discutir amb la Comissió de seguiment del Pla Estratègic, ja que afecta globalment la ciutat. L’edil també ha afegit que els equipaments i les infraestructures seran, per al Consistori, una qüestió prioritària.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari