Matinal per promoure l’N-150 com un eix vertebrador
Organitzada conjuntament per l’AMB i els ajuntaments de Montcada, Cerdanyola, Ripollet i Barberà
Montcada i Reixac, Barberà, Ripollet i Cerdanyola i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) volen que l’N-150 esdevingui un eix vertebrador i cohesionador al seu pas per les quatre poblacions. Així ho van fer constar ahir representants dels tres ajuntaments en el marc de la jornada Viu l’Avinguda del Vallès que va incloure activitats simultànies en tres punts: al Casino de Terra Nostra; a Cerdanyola-Ripollet, als barris de la Farigola i Tiana-Pont Vell, i a Barberà, a un tram de l’N-150.
"L’urbanisme s’ha de pensar per a les persones i per aquest motiu, l’Avinguda del Vallès ha d’incloure la inclusió, el feminisme, la mobilitat segura i la sostenibilitat, no pot deixar ningú enrere", va dir l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ECP), durant l’acte institucional de la jornada, a Barberà. Les activitats les va organitzar l’AMB en coordinació amb els ajuntaments participants. En nom de l’administració supramunicipal, el vicepresident de Polítiques de Desenvolupament Urbanístic i president de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament montcadenc, Jordi Sánchez, va destacar la importància de les accions adreçades a fer front al canvi climàtic i a potenciar la mobilitat sostenible. L’edil també va parlar de la implicació de la ciutadania: "Ha estat fonamental en el procés participatiu per dissenyar les propostes de futur per a la N-150".
Propostes
Al llarg del matí es van fer diferents accions a les quatre localitats destinades a promoure la mobilitat activa i el transport públic; l’amabilitat i la inclusió de la via, i la sostenibilitat, els tres pilars fonamentals de la transformació de l’N-150 que des de fa més d’un any treballen les poblacions, en el marc d’un projecte europeu (URBACT-RiConnect) gestionat per l’AMB.
Les propostes fetes al Casino de Terra Nostra van consistir en una masterclass de zumba, a càrrec d’Ángel Peramos i una demostració de cuina saludable amb la cuinera montcadenca Àngels Puntas. També hi ha hagut carpes informatives sobre gestió de residus i prevenció del malbaratament alimentari, a càrrec de l’AMB, i el públic assistent es va poder endur a casa una planta.