Més de 2.000 persones han participat en el disseny de l’Avinguda del Vallès

Una gran festa culmina el procés iniciat fa dos anys amb la implicació de tots els municipis per on passa la carretera

Jordi Sánchez, parlant per als mitjans de comunicació
Pilar Abián
A la festa va participar el grup de dansa oriental de Terra Nostra
La festa de la N-150 es va fer a Cerdanyola, tallant el trànsit en un tram del vial

Centenars de ciutadans van participar ahir diumenge a la festa ‘Viu l’Avinguda del Vallès’, celebrada a Cerdanyola, per reivindicar una millora a l’eix viari i el seu entorn, d’acord a una iniciativa que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat al projecte europeu Riconnect-URBACT. Aquesta proposta preten transformar l’N-150 al seu pas pels municipis de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola i Barberà del Vallès.

En el decurs del matí es van fer un seguit d'activitats que incloien esports com ping-pong, bàsquet o circuit de bicicleta, així com jocs, atraccions, tallers participatius i un vermut musical, entre d'altres. En representació de Montcada també hi va participar el grup de dansa oriental de Terra Nostra.

En el torn de parlaments, el vicepresident de Polítiques Urbanístiques de l’AMB i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Jordi Sánchez (ERC), va reclamar la pacificació i humanització de l’N150. "Hem de dotar aquesta Avinguda del Vallès amb un transport públic de qualitat, per exemple amb les línies d’autobusos que ens permeti donar servei a Terra Nostra als dos costats de la Nacional, a la zona 21 i a la zona 15, i culminar la connexió amb Cerdanyola i Ripollet amb una xarxa ciclable segregada i voreres amables en comptes de l’espai degradat que és avui dia".

El pla d'actuació que marca com transformar l'N-150 consta de vuit accions transformadores al voltant de l'urbanisme, la mobilitat i el medi ambient, entre d'altres

Des de fa dos anys representants dels municipis pels quals passa l’N-150, així com entitats del territori han participat en el disseny del que han anomenat Avinguda del Vallès tant des del punt de vista urbanístic com mediambiental, tractant aspectes vinculats amb la mobilitat, la seguretat i els usos dels espais que l'envolten. Fins a 2.000 persones han col·laborat en els diferents espais de participació, d'on han sortit diferents propostes, recollides en un document que marca el pla d'actuació per transformar la via i que inclou vuit accions transformadores: reurbanitzar l’avinguda, connectar Barberà amb Cerdanyola i Ripollet a través de la mobilitat sostenible (a peu, en bicicleta i transport públic), crear itineraris saludables amb més vegetació al voltant i reduir la contaminació acústica, reordenar l’amplada de diferents trams, preservar i visibilitzar el patrimoni, impulsar el comerç local i l’activitat econòmica i definir els usos dels espais de l’entorn.
El projecte Avinguda del Vallès s'emmarca dins la xarxa RiConnect, que té un pressupost de 750.000 €, dels quals 575.000 € són finançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari