Més d’un miler de persones assisteixen a la plantada popular al Ripoll

Els participants han plantat 1.300 exemplars d’arbres, arbustos i plantes autòctones a la llera del riu

Més d’un miler de persones va contribuir ahir a regenerar el bosc de ribera al costat del Ripoll. Tots aquests participants van plantar 1.300 espècies d’arbres, arbustos i plantes aquàtiques, en el marc de la campanya “Plantem el futur”, organitzada per Catalunya Ràdio i la Fundació Territori i Paisatge i que a Montcada l’ha coordinada el Servei de Medi Ambient, amb el suport de les entitats Acer, l’ADF i Protecció Civil.

El miler llarg de ciutadans que va venir a plantar un arbre a Montcada provenien del municipi, de Barcelona i de la resta de la comarca, i s’afegeix a les 40.000 persones que a tot Catalunya van participar en la campanya, que tenia lloc en 35 espais alhora. Aquesta és la reforestació popular més important que s’ha fet a Catalunya en els darrers anys. La plantada d’arbres d’ahir a Montcada formava part del projecte de recuperació de la vegetació autòctona del riu, que va començar a principi d’any amb la neteja de l’entorn i l’eliminació dels horts.

L’espai que s’ha replantat a Montcada està situat a la llera del Ripoll entre el pont de la Ferreria i la C-17. Durant quatre hores, els participants van plantar vegetació autòctona i de ribera. Medi Ambient identificava amb colors el tipus de plantació, en funció de si necessitava més o menys aigua. Àlbers, tamarius i mogues, entre d’altres, espècies, s’han replantat a la llera del Ripoll. A més, els assistents també van poder participar a tallers organitzats per l’entitat Acer, d’elaboració de caixes niu i de menjadors per a ocells, i a un contacontes. La regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo (PSC), ha valorat molt positivament l’experiència. “Estem molt satisfets de la participació de públic i també de la col·laboració que ens han donat moltes persones per netejar de brossa l’entorn del riu”, ha indicat l’edil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari