Millora la taxa d’atur però baixa la capacitat de progrés individual

L’Ajuntament va presentar ahir la quarta edició del Butlletí Econòmic, amb dades del 2007

La bona evolució de les taxes d’atur i de contractació, així com el fre en l’encariment de l’habitatge nou són dues de les dades que inclou el quart Butlletí Econòmic que va presentar ahir al migdia l’Ajuntament. L’informe, elaborat per tècnics municipals conjuntament amb el grup de recerca Anàlisi Quantitativa Regional (AQR), de la Universitat de Barcelona, analitza la realitat socioeconòmica del municipi, amb dades del 2007, i s’adreça especialment als sectors empresarial, comercial i financer. La publicació també està a l’abast de la ciutadania en general que el pot sol·licitar de forma gratuïta al Consistori.

Altres dades que recull el Butlletí Econòmic fan referència a la recollida selectiva de residus –amb un dels percentatges més alts dels municipis de l’entorn– i a la qualitat de l’aire, amb un 80% de dies durant el 2006 en què va ser satisfactòria. Pel que fa als índexs de qualitat de vida, tendeixen a continuar millorant tant el d’equilibri social com el de condicions de vida de la comunitat, mentre que en el de capacitat de progrés individual, Montcada i Reixac es manté a la part baixa dels 51 municipis estudiats.

L’acte de presentació del quart Butlletí Econòmic va comptar amb la presència de l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), i el president de l’Àrea Econòmica, Joan Maresma (CiU). Les explicacions dels indicadors més significatius de l’informe van anar a càrrec del director del grup de recerca AQR, Jordi Suriñach, qui va destacar com a novetat la inclusió d’un últim capítol on, mitjançant un sistema de semàfors, s’indica la situació actual dels principals paràmetres socioeconòmics i l’evolució prevista.

Maresma va destacar que el Butlletí Econòmic vol ser una eina per analitzar la realitat del municipi i, especialment, el seu teixit econòmic, un dels més potents de la comarca, a poca distància de ciutats com Sabadell. Arrizabalaga, per la seva bada, va remarcar que les dades que recull el Butlletí Econòmic són una guia clau a l’hora de prendre decisions polítiques que afecten la ciutat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari