Moció per gestionar els pisos de la SAREB que estiguin a Montcada

El document, promogut per la CUP, vol que els habitatges d’aquest ‘banc dolent’ siguin gestionats per l’Ajuntament i destinats a lloguer social

Òscar Gil, durant la presentació de la moció sobre els pisos de la SAREB
Arxiu/Laura Grau
Òscar Gil, durant una intervenció en el Ple

El grup d’ICV-EUiA va presentar al Ple de desembre una moció per tal d’aconseguir que l’Ajuntament pugui gestionar els pisos ubicats a Montcada que actualment estan en mans de la SAREB, la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària. Aquesta entitat, anomenada banc dolent, gestiona part dels pisos de les caixes i bancs que van ser intervinguts per l’Estat. La moció va ser presentada pel regidor Òscar Gil, tot destacant que és una iniciativa de la CUP que compta amb el suport de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques i que s’està promovent a diferents ajuntaments de Catalunya i d’arreu de l’estat espanyol, “perquè no pot ser que es rescatin bancs i s’abandonin les persones”.

Tots els grups municipals, a excepció del PPC, van donar suport a la moció després de fer-ne algunes aportacions. El grup d’ERC va proposar que en lloc de l’opció de compra, aquest pisos es destinin a lloguer social, “perquè aquesta fórmula evita l’especulació i és una resposta més real al problema dels desnonaments”, va dir la portaveu, Marta Aguilar. La portaveu de C’s, Carmen Romero, considera que “cal aprofundir el contingut de la moció i concretar quants actius de la SAREB són habitatges i quans estan a Montcada”. La portaveu del PSC, Carmen Porro, va agrair al grup d’ICV-EUiA l’esforç per consensuar el document i va mostrar la predisposició del govern a treballar en aquesta línia, tot i les dificultats perquè la SAREB faciliti el cens de vivendes a l’Ajuntament. “També sabem extraoficialment que la majoria de vivendes que depenen d’aquest banc estan en poblacions petites o turístiques”, va dir. Cristino García, del PP, considera que el Ple d’un municipi no és el lloc on presentar una proposta com aquesta, “ja que els ajuntaments no tenen competències en la matèria sinó només el Congrés dels Diputats”. Per aquest motiu només va donar suport a alguns punts de la moció.

Seccions:

Deixa un comentari