Montcada constituirà la Taula de la Salut formada per Ajuntament, partits i entitats

El nou organisme treballarà per recuperar el servei d’urgències nocturnes, suprimit fa 11 anys

Reunió de la Taula de la Salut a la Casa de la Vila, amb la presència de l'alcaldessa i regidors d'ERC i PSC
TS

Amb l’objectiu de fer més efectiva la lluita per recuperar el servei d’urgències al CAP Montcada, suprimit fa 11 anys, es constituirà una Taula de Salut més àmplia que l’actual, que no només integrarà entitats com la Favmir –principal impulsora de la reivindicació– i els partits polítics locals, sinó també l’Ajuntament –on governa en coalició ECP i ERC–, seguint la mateixa fórmula que la Taula del Soterrament.

Aquest és el principal acord de la reunió que va convocar el moviment ciutadà ahir la tarda a la Casa de la Vila, a la qual van assistir l’alcaldessa Laura Campos (ECP) i el regidor d’Hisenda, Gerard Garrido (ERC) –en representació del govern municipal– i diversos regidors del PSC, entre els quals va intervenir el regidor Andreu Iruela –formació que està a l’oposició, on també hi ha Cs.

L’objectiu d’aquest nou òrgan serà treballar de forma conjunta per reobrir el servei de les urgències, tant des de l’àmbit institucional com ciutadà, i fer el seguiment de totes les iniciatives que es duguin a terme. “La Taula invitarà la resta de formacions polítiques amb representació local a formar part del nou organisme per tal de garantir el màxim consens polític”, ha dit el regidor dels comuns, Juan Carlos de la Torre. El portaveu de la Favmir, Antonio Cera, s’ha mostrat satisfet amb la iniciativa “que permetrà unir forces i definir noves estratègies”.

En aquest sentit, els representants de les tres formacions assistents a l’acte van proposar la creació d’una comissió política formada pels seus diputats amb l’objectiu de traslladar al Parlament la reivindicació de Montcada, una comissió a la qual també es convidarà la resta de forces amb representació al Ple de l’Ajuntament.

Deixa un comentari