Montcada disposa d’un aparell per fer un estudi exhaustiu sobre contaminació

El medidor està instal•lat a la Casa de les Aigües i analitza les emissions de partícules

Montcada i Reixac disposa d’un analitzador automàtic per conèixer l’estat de la contaminació atmosfèrica, en concret la presència de partícules PM10 ocasionades pel trànsit de vehicles i l’activitat de les indústries. Ubicat al recinte de la Casa de les Aigües, el medidor ha estat instal•lat per la Diputació de Barcelona de forma pionera i amb l’objectiu de tenir un anàlisi acurat de l’estat ambiental del municipi. La seva incorporació al Parc de les Aigües respon a una reivindicació de l’Ajuntament, d’entitats ecologistes i de veïns. Amb les dades que es rebran en el termini d’un any i mig, el Consistori pretén obtenir un estudi detallat de l’estat d’emissions de Montcada.

Aquest mecanisme disposa d’un analitzador de partícules en suspensió PM 10 i d’una estació meteorològica que mesura la velocitat i direcció del vent, temperatura, humitat, pressió, radiació solar i pluja. A l’ordinador s’enregistren els valors mitjans de les partícules i dels paràmetres meteorològics cada 30 minuts, fet que “permet realitzar un seguiment molt acurat del nivell de partícules al llarg del dia, contrastar els diferents valors, i en definitiva saber l’evolució de la contaminació atmosfèrica al municipi”, ha indicat la regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo (PSC).

El medidor estarà ubicat al Parc de les Aigües un any i mig aproximadament amb l’objectiu de fer un estudi acurat de l’estat atmosfèric de Montcada i Reixac. Gonzalo ha indicat que l’aparell permet comparar els paràmetres atmosfèrics, com el fred o el calor, amb la presència de partícules. L’Ajuntament tampoc no descarta instal•lar un altre aparell d’emissions al municipi, per poder controlar dos punts diferents.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari