Montcada, entre els municipis que opten al fons Next Generation

Els nous ajuts es volen dedicar a actuacions que redueixin la contaminació com la zona de baixes emissions

Cartell informatiu de la ZBE al seu pas a la C-33 a Montcada
El9nou.cat

La segona convocatòria d’ajuts dels fons europeu Next Generation aniran destinats en exclusiva per als projectes propis de municipis amb més de 20.000 habitants. Montcada i Reixac és un dels 19 municipis metropolitans que han demanat finançament i ara cal esperar a la resolució del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA).

En total, la metròpolis de Barcelona opta a 84 milions d’euros i estan previstes 64 actuacions, 28 de les quals corresponen a serveis de mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). “Aquesta segona convocatòria del MITMA suposa un nou impuls i una segona oportunitat per continuar avançant en les polítiques de mobilitat sostenible i fer un canvi real a les nostres ciutats”, exposa el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

Els 67 municipis catalans de més de 20.000 habitants hauran de tenir ZBE abans que acabi el 2025

Zona de baixes emissions

Una de les iniciatives que han de finançar els fons europeus són els projectes per a establir zones de baixes emissions (ZBE). Fa uns mesos que la Generalitat va anunciar que els 67 municipis catalans de més de 20.000 habitants hauran de tenir ZBE abans que acabi el 2025. “Hem demanat que es dugui a terme un primer estudi per veure com la podrem aplicar, si bé la major part de la contaminació del municipi no és pel trànsit local sinó per les vies ràpides” assenyala Jaume Teixidó (ERC), regidor de Desenvolupament Econòmic Local.

Els busos d’hidrogen de TMB han començat a circular el 2022
Ajuntament de Barcelona

Busos elèctrics o d’hidrogen

Entre les actuacions previstes que es pretenen finançar amb aquests fons europeus està previst adquirir 84 nous autobusos elèctrics o d’hidrogen, per continuar transformant el transport públic cap a un model de zero emissions. També relacionat amb la flota de Bus Metropolità, trobem el projecte d’urbanització i accesibilitat de les parades d’aquest mitjà de transport públic, amb un cost de 19 milions d’euros.

Pel que fa a l’impuls de la mobilitat en bicicleta, una de les propostes pretén completar la xarxa pedalable de la metròpolis de Barcelona, coneguda com Bicivia, pressupostat en 12 milions d’euros. Teixidó indica que a més de millorar la connexió amb Barcelona, està més a prop el carril bici que connecti Montcada amb La Llagosta i Mollet i que hi ha altres projectes de mobilitat en bicicleta com el d’ampliar el carril bici de la riba dreta del Besós, però amb una actuació que minimitzi l’impacte en l’entorn per no afectar-ne la fauna i flora que hi habita.

Deixa un comentari