Montcada es blinda contra la implantació de sales de joc i apostes

La Comissió Territorial d’Urbanisme aprova definitivament el pla especial d’usos del municipi promogut per l’Ajuntament

Les cases d'apostes no es podran instal·lar al municipi
Google

L'últim tràmit que faltava per blindar la possibilitat que s'obrin sales de joc i apostes a la localitat ja s'ha concretat. La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’àmbit metropolità de Barcelona –que depèn de la Generalitat– ha aprovat definitivament el pla especial d’usos de Montcada i Reixac tramitat per l'Ajuntament, que té com a objectiu restringir la implantació de sales de joc i apostes a tot el terme municipal.

El procés es va iniciar al 2020 amb una moció aprovada pel Ple –impulsada pel principal grup de l'oposició, el PSC–, que dos mesos després va derivar en una moratòria d’un any per a l’atorgament de llicències vinculades a l’obertura d’establiments d’aquest tipus. La modificació de planejament aprovada definitivament impossibilita la instal·lació de cases d’apostes i sales de joc a cap barri, ja que fixa que aquests negocis no es poden obrir a menys de 1.000 metres de distància de qualsevol tipus d’equipament cultural, social o educatiu, en considerar-los espais incompatibles amb la referida activitat. 

"L'Ajuntament no té competència per prohibir l'obertura de negocis, però sí per regular urbanísticament els espais on es poden instal·lar", ha explicat el el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), tot afegint "ens satisfà evitar l'obertura de cases d’apostes al municipi, un tipus de negoci que genera molts problemes econòmics i socials, especialment entre el jovent i en els barris més vulnerables".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari