Montcada i Ripollet inicien accions conjuntes perquè el Pla de Reixac sigui un espai protegit

Les primeres mesures han estat suspendre les llicències urbanístiques per un any i impedir la celebració de la festa del Rocío

El Pla de Reixac, amb 450 hectàrees de superfície, és un gran corredor biològic
Premsa/Ajuntament
Regidors i tècnics de Montcada i Ripollet, durant la darrera visita al Pla de Reixac

Un grup de treball format per representants tècnics i polítics dels ajuntaments de Montcada i Reixac i de Ripollet, amb el suport de la Diputació de Barcelona, treballa per aconseguir el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) del Pla de Reixac. En aquesta línia, s'han dut a terme ja diverses reunions i recentment també, una sortida de camp per veure 'in situ' el paratge i els seus valors paisatgístics, patrimonials i agroforestals. ''La preservació del Pla de Reixac està inclosa al Pla d'Actuació Municipal (PAM) del govern local i una de les primeres accions que hem dut a terme és impedir la celebració del Rocío; al Ple de febrer es va aprovar la suspensió de llicències per un any, per tal de poder replantejar el sector i treballar la seva protecció', ha explicat el regidor de Medi Ambient, Sergi Martín (Círculo Montcada). Per tal d'executar aquest projecte, la Diputació subvenciona un estudi ambiental de la zona, que recentment s'ha posat en marxa. També existeix una plataforma veïnal, Salvem Pla de Reixac-Rocamora-Polvorines, que reivindica des de fa temps que aquest sector sigui protegit com a paratge natural. 

L'entorn natural agroforestal del Pla de Reixac és espai de 450 hectàrees que forma part del connector biològic que uneix les serralades Prelitoral, des del Farell fins a la Serralada Litoral , a la Serralada de la Marina , i que encara manté part de la seva riquesa i potencial de natura i patrimoni, malgrat el fort creixement urbanístic que s'hi ha registrat. Entre d'altres aspectes destaca l'espai fluvial del Torrent del Mas Duran, els secans del seu marge esquerre, gairebé únics al Vallès Occidental. D'altra banda, el Pla de Reixac té unes característiques idònies per desenvolupar activitats agràries de qualitat, afavorint polítiques encaminades a poder gaudir de sobirania alimentària i de productes de proximitat o quilòmetre zero.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari