Montcada participa en un nou projecte de desenvolupament econòmic del territori

L’Ajuntament és un dels 14 municipis impulsors de la ‘Declaració de Can Roqueta’, ratificada aquest dimecres a Sabadell

Els representants dels 14 municipis que van ratificar ahir la Declaració de Can Broqueta
Premsa Ajuntament

Montcada i Reixac és un dels catorze municipis impulsors de “La Declaració de Can Roqueta”, en què s’estableixen les bases per a la millora del desenvolupament econòmic del territori i la prestació de serveis ocupacionals i per a l’empresa. L’aliança pretén assolir una estratègia territorial d’ocupació i desenvolupament econòmic als municipis de la conca del Ripoll i la riera de Caldes, d’acord amb el que preveu el desplegament de la Llei 13/2015, d’Ordenació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, va assistir ahir a l’acte de signatura de la declaració, al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta, a Sabadell, juntament amb representants de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

 

L’acord entre els municipis vallesans neix com a resposta al desplegament de la nova llei d’ordenació del SOC, que prioritzarà la col·laboració territorial a l’hora del repartiment de fons per finançar serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació. “La Declaració de Can Roqueta” s’adreça a tots els actors socials i econòmics del territori, i demana una nova relació amb el SOC, que permeti treballar conjuntament en favor de l’ocupació i el desenvolupament econòmic. Entre els reptes que es planteja hi ha la millora de la qualificació professional, la transformació productiva i evolució cap a la indústria 4.0 o la priorització ocupacional a col·lectius en risc d’atur crònic.

 

L’estratègia comuna pretén millorar el sistema d’atenció, orientació i formació professional; la promoció de l’emprenedoria i suport a les empreses; i treballarà per l’assoliment d’un sistema productiu de qualitat i sostenible. A més, reclama la millora en les infraestructures viàries del territori, tenint en compte el seu potencial com a motor productiu de Catalunya.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari